2 mars 2006

Vin i litteraturen. Del IV.

Jag höjer ribban. Förutom författare och boktitel måste ni även ange namnet på den sjukdom som har en viktig roll i berättelsen:
"Den typ av fiskgryta som han lagar kräver ett robust lantvin - rött, inte vitt. Grammaticus lät honom stifta bekantskap med en Tautavel, Côtes du Roussillon Villages och Henry har låtit det få bli husets vin - utsökt, och mindre än femtio pund lådan. Att korka upp flaskor flera timmar innan vinet ska drickas är en form av magiskt tänkande; ytan som exponeras för luften är så liten att det omöjligt kan göra någon märkbar skillnad. Däremot vill han att flaskorna ska bli varmare, och han bär in dem i köket och ställer bredvid spisen."
En av mina större läsupplevelser från i fjol, för övrigt.
Vet inte vilket pris jag törs utlova den här gången. I fredags brände jag en ansenlig del av lönen på bubbel vid prisutdelningen och det känns därför som jag har mer månad än deg kvar till nästa utbetalning.

4 kommentarer:

  1. Anonym9:46 fm

    Lördag, Ian Mcewan, Huntingtons sjukdom

    SvaraRadera
  2. Anonym11:28 fm

    Loranga, Loranga. Barbro Lindgren. Hopphjärta.

    SvaraRadera
  3. Hej Hege Kristin Eriksen Nyman!

    Rätt svar!
    Du får ett glas vin vid tillfälle om du vill.
    Jag är alltid på Judit & Bertil, Bergsunds strand 38, Stockholm, mellan 17 och 19 på fredagar.
    /Vinlusen

    SvaraRadera
  4. Anonym1:12 em

    Så trevligt!

    Jag är nästan aldrig på Judit & Bertil på fredagar eftersom jag bor i Malmö. Men jag lägger det på minnet och tackar på förhand.
    Hege

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.