16 april 2007

Lördag i Peking

Han måste ha smugit ut tyst som en mus för när jag vaknade var klockan redan halv tio. För den idoge J är även lördagen en arbetsdag. Jag gick igenom min packning och gav mig sen ut på stan. Målet för dagen var att hitta trådlöst nätverk. "The Bookworm" heter en biblioteksliknande lokal med sådant, café och restaurang. Jag ägnade ett par timmar åt att leta efter den utan framgång. När hungern blev mig övermäktig satte jag mig på en tunisisk/marockansk? uteservering och beställde baba ganough med lammcouscous samt två diet coke. Bredvid mig satt ett sällskap; två kvinnor, den ena några år yngre än mig, den andra i 29-årsåldern och en man med väderbitet utseende. Skarpa drag, grått ansiktshår. "Senighet" kom för mig. Sällskapet pratade ömsom spanska, ömsom engelska. Plötsligt hör jag "Jag älskar dig" från mannen. På mitt modersmål. Jag kunde inte låta bli att titta ditåt. "Svensk?" frågade jag. Damerna skrattade. "Jag lär dem det viktigaste i svenska språket" sa mannen. Som visade sig vara reporter på en svensk tv-kanal. Han tyckte att mitt beslut att åka till Kina var bra.
Efter att ha betalat reste jag mig och gick raka vägen till "The Bookworm" där jag beställde en latte medan jag använde mig av ställets wifi. Sedan ringde J och sade till mig att komma till "The Pavillion". Där jag drack sedan en öl tillsammans med honom och några av hans samarbetspartner. Sedan åkte vi till Běijīng Palace och åt: barkklädsgurka, kinakål med pepparrot, riskött, kamelfötter och annat gott.

Hemma hos J kollade vi senare på Dejavu med Denzel Washington och ett avsnitt av Extras.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande, spännande. Jag glömde säga att vid Ansgarsjöängen i går var marken blå av blåsippor, däröver fladdrade citrongula citronfjärilar och till alltihopa ett soundtrack av sånglärkor.
KB

Jens sa...

Kinas inhemska muslimska kök från Xinjiang är något du måste prova. Massa goda lammrätter och riktigt bröd har dom med.

Anonym sa...

Det hät låter ju kanonbra! Pampers i Zabajkalsk och Maghrebkäk i Peking. Annat var det förr. Hursomhelst får jag resfeber.

Anonym sa...

Skönt att höra att du kom fram som du skulle. Många hälsningar till J.
C

zorro sa...

gott att lasa att du ar pa plats -funkar kinesiskan?

Space babe sa...

Gud, jag blir så avis.
Den senige mannen måste vara Bosse. Du får hälsa honom. Typiskt honom att hångla upp två damer på en gång. En gång försökte han med mig också på en personalfest. Men säg inte att jag har sagt det.

Space babe sa...

Avis på all mat du äter, alltså.

Lisa sa...

Underbart. Längtar efter Johans och min resa. Hoppas du är kvar då!

Kramar i lass!