Sedan juni 2005 skriver jag här när jag har lust. I början skrev jag om vin, sedan om mina erfarenheter i Kina där jag bodde från 2007 till 2009. 2011 drabbades jag av en bloggskrivkramp som varade i tio år. Nu har jag börjat skriva igen.
4 november 2007
Pekinganka
Kort rapport. Jag åt pekinganka på Da Dong vid Dongsishitiao idag. Tidigare har jag varit på Da Dong som ligger på tredje ringvägen. Så saftigt som ankköttet var ikväll har jag inte upplevt det tidigare. Det här var tredje gången. Rätten blir alltså bättre ju fler gånger man äter. Till och med ankskinnet som man doppar i socker, var gott. Dessutom är den här filialen trevligare än den andra. Två smårätter åt vi också. Det ena var en kålsallad med små torkade räkor i och den andra friterad chili med jordnötter och några pommes frittes-liknande potatisstänger. Efterrätten som var en varm yoghurthistoria med några geleaktiga, genomskinliga ris(?)klumpar och ett par frukter smakade björnklister. Den kunde man ha hoppat över. Till ankan drack vi en stram vit bordeaux som hette något med Lafite. Jag ska till tredje ringvägens restaurang i morgon och lovar att kolla upp det då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.