17 augusti 2006

Min blogg är inte död, den luktar bara Brettanomyces

Jag tänker varken sälla mig till de som slutar blogga eller till de som tillkännager att de tänker sluta men sedan inte kan hålla sig. Jag kommer bara att bli mindre regelbunden. Kanske förlorar jag läsare på kuppen. Det må så vara. Som jag tidigare skrev har sommaren varit vinfattig. När vi reste i Kina drack vi mest öl och te. Dessa drycker fungerar ju betydligt bättre än vin som törstsläckare. Sedan är det också så att jag efter ett drygt års utnyttjande av sparkapital för att betala gångna månaders vidlyftiga konsumtion på kreditkortsräkningar nu har bestämt mig för att ha en balanserad ekonomi. Vinet och krogbesöksfrekvensen blir lidande. Jag får passa på att dricka fint när firman bjuder.

Det finns två pålitliga och billiga rödingar som jag gärna dricker. Den ena har jag tjatat om under sommaren. Man kan dricka den som den är, det vill säga utan några tillbehör. Eller till inte alltför heta charkuterier och lena ostar. Gycklaren J - som gillar tunnskallig tempranillo och tokdissar träiga tanniner - älskar det. Den andra - ett utmärkt lasagnevin - är ibland korkdefekt så köp alltid två för säkerhets skull.

Conde de Valdemar Crianza (nr 12659), 69 kr


Campolieti Ripasso (nr 6792), 79 kr

4 kommentarer:

Kritan sa...

"Jag tänker varken sälla mig till de som slutar blogga eller till de som tillkännager att de tänker sluta men sedan inte kan hålla sig." Tönt. The Who har gjort avskedsturnéer så länge jag kan minnas, Göran Persson säger att varje mandatperiod är den siste (gud give att han får rätt denna gång!) och både Figo och Henke har sagt "aldrig mer" - och sedan återvänt. För att inte tala om Jesus. Eller Bowie (kommer aldrig ihåg vem som var vem).

Så sluta klanka på oss som då och då - och fö aldrig utan reservationer - meddelar att vi lägger av, och gör lite dramatiska avgångsdeklarationer själv emellanåt!

Kommer aldrig, aldrig mer att läsa Vinlusen. Eller i vart fall inte kommentera någe mer. Om jag inte råkar få lust.

Vinlusen sa...

Vilken aggressivitet! Jag syftade inte på dig utan på mer kända bloggar. Det är många som slutar just nu. Just därför känns det angeläget att hänga i. Jag har aldrig trott att du skulle sluta. Ledsen om jag sårade.

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Jag tycker att du skal tilkännage att du överväger att sluta, man får så många trevliga kommentarer om hur duktig man är.

Kritan sa...

Förlåt, förlåt; aggressiv vill jag ju inte vara. Kanske inte altid helt gravallvarlig heller. /+{)