19 september 2010

2010:80 Sista inlägget?


Bilden: Swamp Thing från Uppsala. Pix som är längst till höger i bild har inte en konstig hatt, det är en högtalare bakom huvudet på honom.

"Eller så skriver jag en kommentar på din blogg!" Jag blev alldeles kall. Platsen var en matsal där jag satt med en potentiell kund för att äta lunch. Skulle det komma följdfrågor från kunden? "Vadå blogg, har du en blogg?" "Vad handlar den om?". Frågorna uteblev, tack och lov. Kunden frågade bara hur jag kände R och jag berättade att han hade varit en kund tidigare samt att jag kände hans fru sedan länge. "Det är en liten värld" viftade jag bort det hela. Jag har stött ihop med R några gånger sedan jag kom hem från Kina. Senast dagen före lunchincidenten, jag var då mer än lovligt stressad då jag hade glömt en jacka på en plats som det krävs särskilda arrangemang för att komma in på. Jag hann därför bara hälsa på honom som hastigast. Nu dök han som sagt upp i lunchmatsalen. R var ju tidigare på samma arbetsplats som J, och för J blev min blogg känd när jag var i Kina. (J är en gammal bekant.) Hur bloggen blev känd för J spelar mindre roll. Det kan ha varit jag som berättade om den eller någon annan som gjorde det. Det är därför inte konstigt att även R känner till den. Och det är helt okej att han gör det. Men jag vill helst inte att min identitet ska nå större kretsar än så. Därför kanske jag måste lägga av nu. Och ta bort gamla dumma inlägg. Eller bara skärpa till de kommande.

För övrigt var jag hemma hos M och N i Flogsta i fredags. De bjöd på petit chablis och côtes-du-rhône. Det var förfärligt trevligt. Vi läste kemi tillsammans för 26 år sedan och har sedan träffats på jämna födelsedagar, bröllop och disputationer. Men aldrig hunnit prata. Det gjorde vi nu.
Igår var jag hemma hos min bror och hans familj. Vi firade hans 43-årsdag med lasagne. Där blev det ett italienskt vin och sedan gick vi till Kafé 19 där det var konsert med New Orleans-funkstuk. Basisten, som gick i min gymnasieklass, träffade jag senast för sex år sedan.

Rösta, det gjorde jag för två veckor sedan. Om Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen tänker jag fira det. Med champagne.

Petit Chablis Domaine Sainte Claire (nr 5588)

Côtes-du-Rhône (nr 2011)

Velletri Riserva (nr 22314)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eller skaffa en ny, hemligare, blogg. Som jag ev funderar på att göra. Man kan ha flera hemliga bloggar.

Kinna sa...

Ja, varför ska man sluta blogga. Förresten gillar jag att läsa här då och då.

Vinlusen sa...

Tack!