11 mars 2009

2009:44 Bubbel och kola

För knappt ett år sedan bestämde jag mig för att sluta med citat och länkar i bloggen. Det var ohållbart. Snubblade nyss över vetenskapsnytts intressanta post om champagne. Den bör ni läsa.

Igår var jag hos en av grannarna. Han hade fått en box Rawson's Retreat hittransporterad av en resenär. Vi tappade upp varsitt glas. När boxen var nyöppnad fanns det angenäma gräddkoletoner i doften. Bara en kvart senare hade dessa ersatts av wellpapp. Att det kan gå så fort!
Apropå Rawson's Retreat trodde en bekant för ett par år sedan att jag var köpt av Penfolds. Det är jag inte, åtminstone har jag varken sett några gratisflaskor eller penningar rulla hitåt. Men jag gillar vintillverkaren vars Grange är en av de största röda upplevelserna jag haft. Trots att det bara rörde sig om en tesked. Och som alltid föredrar jag flaska framför låda.

1 kommentar:

Malin Sandström sa...

Smickrande att vara orsaken till ett undantag ;-)

Kan tillägga att posten kommer i lite mer putsad form på Matmolekyler senare idag. Fast "skelettet" lär vara detsamma.

Och apropå gräddkoletoner köpte jag två flaskor Chat-en-Oeuf (februarinyheterna på Systemet, nr 96627). Den ena smakade verkligen kola, i åtminstone några timmar efter öppnandet. Den andra saknade helt kolatoner. Fascinerande.