29 juli 2008

22. Passar till solsken och supé

Jag har varit i Europa under mer än en månad nu. Badat i Stora Färgen, Mälaren och Fjällnorasjön. Och en pool i Gordes, Provence, Frankrike. Tågluffat. Utat mig i taffelsammanhang. Druckit pastis, rosé och pinot noir. Lagat hoummos. Haft arbetet över, under, innanför och runt om mig. Läst fyra romaner om brott. Debuterat som teveproducent. Lyssnat på Dennis Wilson. Köpt dumt dyra designerjeans på rea i Marseilles. Mått förhållandevis bra. Återsett. Och varit alldeles för dålig på att höra av mig till dig.
Just nu bor jag i Uppsala. Står för delar av markservicen hos en familj som flyttar från lägenhet till hus. I kväll bibbade vi. Systembolaget i Gränby centrum hade tunt i hyllan för lådpåsar men Lurtons prisvärda Les Fumées Blanches stod att finna. Jag trodde att det var två bröder Lurton som gjorde viner ihop. Nu står bara ett namn på kartongen med den morgondisiga bergssiluetten. Har de blivit osams. Har någon gått ur tiden?
Les Fumées Blanches är hursomhelst alltid ett fynd! Värre var det bland rödingarna. Det enda acceptabla som jag såg var Chill Out Cabernet Sauvignon. Ekspån och salongsfähiga svartvinbärsdofter. Ett vinernas John Grisham, helt enkelt. Aj, aj, aj vad det känns som jag använt den formuleringen tidigare!

Chill Out Sunset Cabernet Sauvignon (nr 6873), 184 kr

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hinner du komma till västkusten och taxa?
kb

Anonym sa...

Ni hao, vi har sett resultatet av din producentdebut och tycker att det är jättebra, Bra tempo och snyggt foto eller vad det heter.