9 juni 2010

2010:50 Tränger mig fram på torgmarknaden


Idag fyller den här bloggen fem år. Jag drack, oklart om det var för att fira, två glas 2006 Waterstone Merlot, från Napa Valley, USA på en krog som översatt heter Svarta Damen. Den ligger på Scheelegatan. Det var en lite kartig, syrlig upplevelse som varken sänkte eller förhöjde ankbenet. Vinlistan ser för övrigt ut som en gallerihängning, flera av vinerna har svarta, runda självhäftande prickar där priset skulle stått. Men det har inte med konst att göra, krogen byter leverantör och vinlista och säljer därför ut de flaskor som finns i den förhandenvarande. De som har tagit slut markeras med svarta plumpar. Till vinet åt jag konfiterat anklår. Med puylinser och en sås som hade tagit på sig för mycket tryffelparfym för kvällen. Min vän M som också var med åt isterband och drack Hof. Till efterrätt åt jag en rabarberpaj. Den måste ha gjort sällskap med isterbandet i ugnen för den smakade också mjölksyra och rök. Annars var det trevligt, inte minst serveringspersonalen hade en bra inställning.
Påpekas bör att 90-talsnostalgin i form av Titiyo, Erik Gadd och Rob'n'Raz hade gjort intrång på krogen. Det kan man ha synpunkter på men just i kväll orkar jag inte.
Jag hade aldrig trott att Vinlusen skulle bli så här gammal. Flera gånger har jag försökt att lägga av men det går inte. Gång på gång kräver den min uppmärksamhet. Men jag har inte skapat ett monster, Vinlusen är i själva verket en Tamagotchi. Och nu fyller den fem år.

Inga kommentarer: