10 februari 2007

Hela listan

Vinspalterna i Tidningen Södermalmsnytt Med Gamla Stan brukade jag fordom ägna ohälsosamt många tecken här på bloggen. Det blev tjatigt, poängen framgick med önskvärd tydlighet: gratistidningars konsumtionstips ska rikta in sig på sådant man kan komma över. En Alsace-riesling från 1967 som testades häromåret kom endast i ett parti om 24 flaskor! Och det kan ju för all del vara roligt för vinjournalister och sommelierer. Men knappast för den genomsnittlige södermalmsbon. Nu verkar det som tidningen har lärt sig. I dagens nummer (6, 10-16 februari 2007) förekommer inte ett enda vin över 200 kr. Bra. Att tro att det beror på mig skulle tyda på en grandios vanföreställning hos undertecknad, för övrigt den ende som skulle kunna tro det. Det är hursomhelst ett hälsotecken hos publikationen.
Idag har man en lista över de "skönaste 20 profilerna på Söder". Har kanske inte så många synpunkter på den. Skulle emellertid gärna sett 11:e-placerade Helena Åman - som äger* och driver Snotty högre upp. Och så saknar jag Pelle och Andreas. De har ju med krogen Judit & Bertil på Bergsunds strand 38 gjort Hornstull till en varmare plats.

PS. Lisa Förare Winbladh använder ordet "transmogrifiering" om kålroten i dagens SvD. Själv försöker jag förvivlat införa "exorbitant". Få se om det går. DS

Inga kommentarer: