17 februari 2007

Knarket förföljer mig

Tetrahydrocannabinolets söta doft i hissen. Säkert samma jävlar som snodde min cello, min bas och min förstärkare i somras. Han med pitbullen. Säkert. Apiga Söderungdomar som fått dyra lägenheter av någon farsa till vd, typ. Och gör allt för att gangstra till sig.
Det var utlovat champagne på jobbet. Men det glömdes bort. Fick kompensera med ett glas flädrig Armani på fritidsgården. Och två glas Dorigo Pinot Gris. Och här börjar min infernokris. Mitt förnamn börjar på D och origo är ju i mitten på koordinatsystemet. Och jag ska ju resa vart? Jo till mittens rike som ju "Kina" verkligen betyder. Alltså var vinet ett tecken. Säkert. Träffade K i kväll. Han medgav att mitt snack om Kina börjar bli tjatigt. Att det verkar som jag skulle resa när som helst. Som ginge jag i ständig resfeber. Som jag skulle bry mig. Ensamma Mamman var där också liksom V och T. Eftersom L fyllde år gick vi dit och blev bjudna på Ramón Bilbao - en vit rioja. Barrel fermented till och med. L har rätt när hon talar om midsommarblomster och frömjöl. Mina tankar gick till renfana. Sedan gick jag och T till Lasse i Parken för att äta ankbröst. Det var gott trots att såsen hade lite för mycket apelsinsötma. Det var där vi drack Dorigo - en italiensk pinot gris från 2005. Personalen var snäll nog att glasa detta vin som egentligen bara såldes buteljvis. T och jag skiljdes åt vid Hornstulls tunnelbanestation. Naturligtvis gick jag till Snotty innan jag kom hem. Där kände jag mig som en farsa på stan tills Seiko och kompis dök upp. SkräckMatte vände skivor, bland annat "Beacoup Fish". Annars mest en massa säkra kort. Som jag hört förut när han jockat. På onsdag är det min tur. Det blir mest sunkig mainstream, bara så att ni vet. Jag och Seiko slog följe en bit på vägen hem.

Claps Sauvignon 2005 (nr 2426), 85 kr


Dorigo Pinot Grigio,

Ramón Bilbao Viura 2005 (nr 97040), 77 kr


Penfolds Koonunga Hill Semillon Sauvignon Blanc 2005 (nr 82028), 82 kr

3 kommentarer:

Lisa sa...

Passar sjukt bra för jag ska på Rättvisemärktkurs på Medis på onsdag så jag kommer efteråt om jag inte faller ur.

K sa...

Tjatigt sa jag faktiskt inte och jag menade det inte heller. Mer som en väldigt utdragen resfeber, en vääldigt uutdragen ooro, eller kanske mer ett långdraget bearbetande av en ängslighet. Jag tror jag förstår.

Vinlusen sa...

Dumt av mig! Jag vet att du inte sa det. Men jag var inte helt nykter när jag skrev. Min ursäkt framförs härmed.