28 juni 2005

Helt fel på det!



Det finns ett skånskt uttryck som enkelt sammanfattar när man är ute och cyklar. Man är "helt fel på det". Det ska givetvis också uttalas på skånska för att vara kraftfullt. Vad har då detta uttryck med mig att göra? Ikväll drack jag ett vin som utmärkte sig för aromer som närmade sig Beaujolais, lite ek och väldigt ungdomliga tanniner. Det verkade dessutom alkoholsvagt. Jag gissade kolsyrejäsning, södra Frankrike eller norra Spanien. Vinet kommer från Sicilien! 90% Nero d'Avola och 10% Perricone. Vinet är inte alkoholsvagt, det håller hela 14%! Jag var helt fel på det! Gott var det i alla fall. Eftersom ni vill veta kan jag berätta att vi åt en engångsgrillad styckningsdetalj från ungnöt tillsammans med en stekt släkting till den kinesiska vintermelonen med svarta bönor och en eldig kryddblandning från nordafrika. Yummy!

Förrätten ska också nämnas. Sallad med galiciska sardeller, rättika, späd vitkål, risvinäger och rökt chili. Till det drack vi en manzanilla, se bilden. Jag är en gröngöling vad gäller sherry. Det passade bra med maten.

Har frågat en professor på UCDavis om jag får använda en bild på vinlusen i min blogg. Han har inte svarat. Om tystnaden blir långvarig kommer jag att tolka det som godkännande.

God Natt!

1 kommentar:

Lisa sa...

AHA! Sätter en hundring på att du åt middag hos Dag! Någon som sätter mot?