30 september 2007

Någon blev 40

Och det firades med Gato Negro och thai-käk på en thai-krog som hyrts för det ändamålet inne i Uppsala. Jag toastmastrade och ledde allsång. Dessutom höll jag ett kort tal som följdes av ett ännu kortare som min bror T höll. Båda var riktade till festföremålet som är vår gemensamma bror J. Det hölls andra tal, det finaste - om man nu kan betygssätta den här sortens uttryck för uppskattning - var utan tvekan det som Å höll. Gästernas sorl dämpades efteråt i en stund präglad av lika delar eftertänksamhet och rördhet. Talet gav mig nya insikter om den person som jag tror mig ha känt så länge. Annat minnesvärt var de tajta insatserna från bröderna W och M i allsången "Ring of fire". Och trion där Redaktörn sjöng "I see a darkness". Eller herr Alariks jockande inlett med Elvis Costellos "Welcome to the working week". Och Jenny W:s också för den delen. Den sistnämnda höll för övrigt också ett roligt tal där hon läste högt ur ett brev som festföremålet hade skrivit till henne (och hennes syster U) under en tågluff för 21 år sedan. P, min vän i Aspudden, spelade i sitt tal en låt som J hade skrivit för mer än 20 år sedan och drog även en cover på "Thick as thieves". När de sista festdeltagarna skiljdes på Samatitergränds parkeringsplats stod jag herr Alarik och den gode JS - som för övrigt brukar "kåsera lärt och humoristiskt" - och pratade om "Setting sons", ni vet den platta från 1979 av the Jam som "Thick as thieves" är tagen ifrån. På svenskars vis var vi eniga om att skivans avslutande cover på "Heatwave" är onödig men att den i övrigt är i det närmaste helgjuten. Vilket för övrigt också kan sägas om festen. Alltså helgjuten om man bortser från Gato Negro och mitt gitarrkomp till allsången.

Gato Negro Cabernet Sauvignon (nr 7564), 59 kr
Gato Negro Chardonnay 2005 finns ej på flaska på bolaget

PS. En av tjejerna i personalen önskade mig lycka till i Kina trots att jag inte hade talat med henne om det. Uppenbarligen hade hon överhört min halvskrytiga bar-konversation med U och drog sig inte för att yppa det. DS

1 kommentar:

Martin sa...

Jag vill gärna påpeka igen att Girl on the phone också gott kunde ha lämnats utanför Setting Sons. Bra beskrivning av en bra kväll. Hoppas kineseriet går bra.