4 februari 2009

2009: 21 Mitt hår har mist sin glans

Det kanske går att skriva i allafall. Blogger har varit så erratiskt.

I förrgår kväll såg filmatiseringen av Flyga drake. Kopian var grovpixlig men det hindrade inte berättelsen från att komma till sin rätt. Jag har samma invändning mot den i filmen som jag har mot den i boken. Filmen var osentimental och nästan konstlös. Och därför bra.

Igår var jag inspirerad. Hade lunch med en av de kontorsanställda. Hon bjöd mig för ett halvår sedan och jag hade glömt det! Det var min tur. Hon berättade att det finns mycket korruption i landet. Jag sade att det finns korruption i många länder men att det verkar som länder med fri press har mindre av varan än länder med mindre fri press. Vi pratade om miljöförstöring, pollution på engelska. Hon sade att den största källan är utländska turister som slänger förpackningar och plastpåsar i Tibet. Jag sade att jag tror att kolkraftverk och fabriker som låter utsläpp gå orenade ut i vattendragen är ett betydligt större problem. Och exemplifierade med bensenutsläppen i Songhuafloden i norra Kina häromåret. Det höll hon med om. Hon berättade att många i huvudstaden som försöker få barn inte kan få det. Jag berättade att jag läste att det i Shanxi - provinsen med kolgruvor - föds alltfler barn med missbildningar. Men jag sade också att Japan hade liknande problem för 30-40 år sedan. Och där har man lyckats minska problemen markant vilket betyder att det skulle kunna ske här också.

På gymmet sprang jag åtta kilometer, som om jag varit jagad. Har aldrig haft det tempot tidigare.

Idag åkte jag med en taxichaufför som pratade fotboll. Han hade åsikter om sporten i allmänhet - den hade blivit sämre, det går inte att kolla längre - och spelare i synnerhet - det finns ingen Maradona längre. Han kände till Brolin och Zlatan. Den senare kunde inte passa, menade chauffören vars namn jag nästan kunde läsa.

Jag vill ha tips på någon bra privat och inte alltför dyr VPN-lösning så att jag kan lyssna på Spotify härifrån och blogga som om jag vore i Sverige.

1 kommentar:

Anonym sa...

min kompis Ulf

ulf.schuberth@mideye.com

har ett företag som säljer såna. Mejla honom, hälsa från mig, och be om tips!