24 maj 2010

2010:42 35-åringen


- en titel som för tankarna till en brottsmisstänkt eller en skiva med Magnus Uggla. Titel, förresten, vilken pretentiös benämning på rubriken till några osorterade ord natten mot lönetisdag!
Såhär var det: O firade sin 35:e födelsedag. Det var i han och A:s hem i Vasastan. Han hade lagat pulled pork och pannacotta med rabarber på. Det var alltså två olika rätter om min sliriga framställning inte skulle göra det tydligt. Båda rätterna väldigt bra. Trevligt folk hade han bjudit dessutom. Proseccon ville aldrig ta slut. Vi pratade om Odd Nerdrum, Denise Rudberg och George Costanza. Det påstås att Costanza klär sig snyggt. Jag har aldrig sett längre än beteendet så jag vet inte. Jag gillar inte Odd Nerdrum och eftersom jag inte har läst Denise Rudberg så har jag ingen rätt att göra mina begåvade bekantas hårda omdömen om hennes skrivkonst eller brist på densamma till mina.

Det pratades också om 35-årsåldern och vilka födelsedagar som var jobbiga.

O en flaska chablis av mig. Hade egentligen velat ge honom en fin chenin blanc. Men i den samtida omutbara Systembolagskulturen likriktas sortimentet på ett sätt som inte medger fin chenin blanc överallt. Jag måste ta mig till Regeringsgatan om jag vill köpa den. Och det var för långt. Tro förresten inte att jag gillar mutbarhet, det är mångfald jag gillar.

Sommarkvällen var kylig på det där sättet som man inför varje sommar hinner förtränga att svenska sommarkvällar är.

Malmö slog Brommapojkarna och Sirius torskade mot Bajens hobbylag. Man kan inte vinna jämt, sa J.

Och 45-åringen, som egentligen djupt föraktade användandet av tredje person i framställningar som rörde den egna personen, undrade om han någonsin skulle komma någonstans. Det hade hunnit bli lönetisdag. Nu hörde man bara enstaka bilar från Essingeleden och i fasadfästningen på Nybohov var det nästan släckt.

Prosecco la Robínía Extra Dry (nr 7486)

1 kommentar:

Olle Lidbom sa...

Tack för att du kom, Vinlusen!

Här är kvällens playlist