29 augusti 2010

2010:69 Fänkål


Börjar tvivla på att jag någonsin har kunnat skriva. Mina inlägg blir allt glesare, humorn saknas helt och vad vinerna smakar får ingen någonsin veta. Dessutom är jag en mes vad gäller ställningstaganden.

Jag har bestämt mig för att minska statusuppdaterandet på Facebook, jag är trött på det.
En statusrad som exempelvis inte kom upp i kväll var "har fräst fänkål i baconfett. Mmm, jättegott!" Trots att det var sant. Allt som är sant är ju inte nödvändigtvis intressant. Allraminst relevant.

Facebook är ändå användbart. Man kan ju samla vänner och folk som på annat sätt är bra att ha där. Men man behöver inte upplysa alla om att man knyter skorna. Eller att man gillar Vitamin Well. (Vilket jag för övrigt inte gör, det är ju en idiotprodukt.)

Jag har under helgen seglat, ätit och druckit, lyssnat på en amerikansk organisationskonsult samt träffat släktingar och släktingars respektive. Det var solsken och bra vind på sjön. Båten var 47 fot och modellen var passande nog Bavaria 47. Själva båten hette Sanuk som är thailändska och betyder "roligt". Berättade vår skeppare. Det var under fredagen och lördagen som vi seglade. Bullandö Saltsjöbaden tur och retur. Jag tog ett dopp i Saltsjöbadens hamn på lördagmorgonen.

På lördagen tog jag mig till Norrköping. Där hade släkten samlats. Eller rättare sagt den delen av min släkt på morfars sida som hade tagit sig dit. Förra gången jag var med var 1993. Då var vi vid sjön Sommen. Åt svenska kräftor som har fått alla andra, både importerade och svenska som jag ätit senare, att blekna.

En cava som hette Bocchoris, en pinot gris från Engel, en cotes-du-rhone från Xavier, en cremant de bourgogne med blå etikett, en chardonnay från Jacob's Creek, en cabsav från Lindeman och så Amforas Muscat d'Alexandrie, var det jag drack under de här två kvällarna.

Läggdags.

3 kommentarer:

Patrik sa...

Upplysningar om vad man gör med fänkål och fett är alltid intressanta.

Vinlusen sa...

Tack Patrik!

Space babe sa...

Jag läste igenom mina gamla inlägg och tyckte de var så roliga och bra skrivna! Blev så förvånad. Förstår att jag skriver sämre och sämre.

Men det är fortfarande givande att läsa bloggar som kompisar skriver, för det känns som att man får ett litet fönster in till deras liv och hjärta, även om det här, precis som på Facebook ofta hålls upp en fasad. Men det är häftigt de gånger man vågar släppa på den fasaden. Och det tycker jag du ofta gör.

Vad det bra och prisvärt på Vår gård förresten?