19 juni 2011

2011:31 På det hela

Jag tänker inte nejmdroppa här. Inte på facebook heller. Låt mig bara säga att jag var på en fantastiskt trevlig tillställning ikväll. Hos några av de bästa vännerna. Där serverades barbecue på spjäll och trumpinnar, jambalaya och cole slaw. Med en eldig chardonnay från Fetzer och en inställsam zinfandel från Ravenswood. Och jag kom i samspråk - vilket uttryck - med en författare vars namn jag inte släpper.

Det visade sig att vi gemensamt gillade bland annat Adichie. Jag kunde rekommendera Junot Diaz' The Brief Wondrous Life of Oscar Wao eftersom Bockfesten av Vargas Llosa också var en gemensam nämnare. Jag i min tur blev rekommenderad en roman som jag inte hade läst av Coetzee. Onåd är ju ett mästerverk så det skulle förvåna mig om inte Life and Times of Michael K också är det.

Jag satt mitt emot en person som berättade att Steve Coogan och Rob Brydon är med i en ny film. Jag minns Tristram Shandy som jag gillade så mycket.

En närstående berättade att en av gästerna var en programledare från vår ungdom.

Jag pratade om Shardbox.

För övrigt finns det tre Savennières på Regeringsgatan nu. Jag har druckit två av dem: Beaumard och Jolys Vieux Clos. Den tredje, Clos du Papillon 1987, köpte jag.

1 kommentar:

Space babe sa...

Det låter som en sån där perfekt kväll när allt bara stämmer. Man är på gott humör, folk är trevliga, OCH intressanta! Maten god, vädret fint. Ja, helt enkelt ett av förhoppningsvis många stunder i livet när inget känns obekvämt. Mmmm, så vill jag också ha det snart.