15 januari 2007

Gittogether

Natten efter dagen efter blir det så här. Alltid nu för tiden. Jag vaknar vid fyra, hittar tidningen på hallmattan. Läser den. Allt, till och med Näringsliv. Något borde vara så tråkigt att jag somnar. Men inte. Klarvaken fortsätter jag med nobelpristagaren Gao Xinjians "En ensam människas bibel". Vi läste den i bokcirkeln för tre år sedan men jag kom aldrig igenom den. Många kvällar har jag somnat mitt i meningarna. Men inte idag. Först när klockan är tio minuter i sex när jag dåsar till. Och väcks tio minuter senare av väckarklockan. Så följer en arbetsdag.
När jag vid femtiden kommer hem så är jag på väg att messa Lisa om att jag inte orkar. Komma till Judit & Bertil en måndag alltså. Men jag övervinner tröttheten och cyklar dit. Vid några sammanjämkade barbord sitter minst femton bloggare, flertalet kvinnor. Där är naturligtvis den oförvägna matbloggaren från Kalmar och skälet till träffen: Gitto.
Och Mathimlen, Fastfood Lovers, Matälskarna, Ondskan, Kinna och många fler som jag tyvärr glömt namnen på.
Alice och Isobel kommer också dit. Casa Girellis Virtuoso Syrah smakar som i fredags. Följer med Space Babe och Gitto ut när de röker. Men jag gör det inte. Pratar med Malmö-Stockholmpendlaren Björn. Lisa trumpetar ut att vi ska gå till Moldau. Dit K ansluter senare. Får höra en Expressenreporters berättelser om livet i allmänhet och charkuterier i synnerhet. S har klippt sig så snyggt och klätt sig så stilfullt så att han kan rätta uppsatser.
Gitto prisade mig aka Grönkål för Bittermitten. Måste berätta det för Surkål. Nu sitter jag en Grazer Schnitzel och två Hefe Weissbier vom Stiegl senare och skriver om detta.

En märklig måndag. Killen som oförd pyjamaströja och jeans plockade disk i Uplands Nations festsal för sjutton år sedan debatterade i P1 idag. Han hade en krönika på ledarsidan i SvD också. Bloggare har ingen betydelse, sa Jan Guillou för en tid sedan.

PS. När jag försöker hitta krönikan på www.svd.se finns den inte där. Men jag hinner läsa att det har varit idrottsgala i kväll. Inget man missade när man åt schnitzel alltså. DS

5 kommentarer:

björn w sa...

Det var trevligt att få ett ansikte till texten. Till nästa gång!

Kinna sa...

Kul att du kom iallafall. =)

Anonym sa...

Surkål tackar för berömmet. Vi borde kanske uppgradera ambitionsnivån lite?

Mattias Wirf sa...

Gao Xinjian, jag försökte med han också - tyckte det verkade bra innan - men jag kom aldrig igenom den.

Vinlusen sa...

Xinjian är inte dålig. Det känns bara som att man inte kommer någonstans. Har bestämt mig för att läsa ut den.