25 september 2008

4.3.2 Dit och tillbaka igen

Torsdag kväll: Atlas förlag serverar Marques de Monistrols barnalbylsmakande rosécava, Göteborgs Stadsmuseum Chill Out cabernet sauvignon ur en BiB. Bäst klass på gratisdrickat är Lind & Co som bjuder på det portugisiska Meia Pipa. Trevligast hade jag i montern som tillhörde Göteborgs Stadsmuseum eftersom jag återsåg BB som jag reste i Katalonien med för sex år sedan!
Jag hade yrkesmässiga skäl till att åka till Bok & Bibliotek 2008. Det var första gången för mig och jag gick in på området redan 930 under torsdagen. Bokus var inte där. Åtminstone såg jag inte någon monter med det namnet. Alla andra var där. Att i voyeuristisk katalogariaanda räkna upp vilka de var är inte någon idé. Men några var där i större utsträckning än andra.
Ett förlag hade en monter som rymde ett biljardbord, en cadillac, en jukebox, en bardisk, ett trumset, några förstärkare och, på ett litet bord, några böcker. Montern låg i en korsning. Under torsdagen spelade ett band där. Sångerskan halsade Samuel Adams när hon inte sjöng. När en av Metros krönikörer höll ett föredrag i samma monter under fredagen räknade jag till en åhörare.
Jag blev gladast av Vitterhetssamfundets och Svenska Akademins montrar.
Om jag går tillbaka till torsdagkvällen så kan jag berätta att jag hade gett upp om en trevlig fortsättning på kvällen. K som hade sagt att han skulle presentera mig för diverse intressanta personer under minglet och, efter den dyra middag han skulle bjudas på höra av sig till mig igen, hörde jag aldrig av. Jag var på väg att ge mig hem när A plötsligt ringde från Bonniers mingel på 18:e våningen. Jag tog hissen upp, vi åkte nästan omedelbart ner tillsammans. Gothia Towers restaurang var fullsatt. Vi satte oss i baren där vi beställde vad som visade sig vara oätlig mat. Det kallades för kalvburgare men var troligen djupfrysta Scan i något familjepack som man köpt på ICA Focus tvärsöver kanalen. Jag drack dessutom surt rödtjut. Det enda som var bra med Gothia Towers bar den kvällen var A och barpianisten. Sedan gick vi in mot Park Hotel. Minst av allt ville jag mingla. Jag var på mitt mest misantropiska humör, sade hej då till A och tog en spårvagn till stationen där jag väntade på Västtrafiks lokaltåg mot Partille i en timme. Jag somnade på tåget men vaknade lyckligtvis innan jag skulle kliva av.

BB bjöd på lunch under fredagen. Jag såg en halv paneldebatt om fildelning, en halv intervju med kulturministern och hur Jonas Borssén(?) stekte en ryggbiff under Steffos överinseende. Sedan hörde jag en av Sveriges chicklit-författare säga "absolut!" och "jo men precis!" i varannan mening i ett soffsamtal med en annan författare som däremot var noggrann med vad hon yttrade. Under kvällen fick jag representera Taffel på världskulturmuséet, väldigt kul btw(!), och så stötte jag ihop med kladdkake-Mia på Korsvägen. I taxin mot Partille berättade föraren om sina pancreasproblem. Moster hade lagat en god bouillabaisse som vi drack Marques de Riscal till.

För övrigt har jag läst Per Kornhalls bok "Skapelsekonspirationen". Jag önskar innerligt att kreationist- och ID-memen försvinner.

2 kommentarer:

Kinna sa...

Underbart att du kom förbi oss och sa hej!

vall sa...

SKönt att höra att du lyckligt och väl är tillbaka i FRK efter alla problem med biljetter och formaliteter! Det blev ett helt nytt tempo i bloggen också - märks på din bloggprosa inbillar jag mig. Njut av Pekinghösten, folklivet och det kinesiska köket samt sköt om dej och ha det bra!