20 augusti 2006

Min första helnyktra lördag på jag vet inte hur länge

Igår drack jag inte en droppe alkohol. Jag gick inte ens till systemet. Skälet till det är varken en vit vecka eller något slags nykter livsstil - avskyvärda ord - utan istället en ny hobby. Hobbyn som jag kommer att hemlighålla i det längsta har inte med vin att göra. Den kräver ett stadigt handlag och jag som i grunden är darrhänt kan inte riskera förstärkning i form av dagenefterdarrningar när jag ska sysselsätta mig med den. Tålamod krävs också och jag vet att dagen efter en flaska vin är mitt tålamod inte det bästa.
En ambition inför hösten är att sluta köpa prylar. De tar plats och, som en klok person sade häromdagen, värdet av det tomma utrymme som prylen skulle uppta är ofta större än värdet på själva prylen. Naturligtvis övergav jag direkt denna föresats när jag på Svanströms trista kontorsbutik vid Zinkensdamm köpte 20 fotoark i A4-storlek till min HP-skrivare inklusive en trådlös mus för 129 kr. Jo ni läste rätt, 129 kr! Den trådlösa musen är bra av ergonomiska skäl. Jag blir så lätt stel i axlarna av att peta på plattan i mitten av min powerbook. Sedan hastade jag iväg till en detaljhandel där jag köpte några för min nya hobby så oundgängliga prylar. Kvittot slutade strax under tusenlappen. Men nu är det slut! (Möjligen med undantag av en webkamera som jag gärna vill ha för att kunna kommunicera med min brors familj som snart flyttar till en jättestad i en annan världsdel.) Sedan satt jag i Stadsbiblioteket och läste förra veckans intressanta nummer av Time som handlade om mötet mellan öst och väst. (Vilka politiska partier vill satsa mer pengar på biblioteken förresten?) Hem sedan för att ägna mig åt hobbyn, läsa lite bloggar, äta och springa. Om två veckor är det ju dags för S:t Eriksloppet. Det är en perfekt distans, dvs en halv maraton. Min andra bror som bor på kontinenten kommer hit och springer. Vi är långsamma båda två och kommer därför att klocka in på drygt två timmar. Ikväll ska jag nog korka upp något ur källaren. Kanske något av de där ungerska som jag köpte för fem år sedan. Rapport följer.

Sedan har jag en fråga till Ondskan, om du läser detta. Ska jag svara på de där frågorna om böcker som du postade fjärde augusti?

Bilden: 98679 Côtes du Rhône, Les Quatre Terres 2003, 107 kr - bra. Snart är den slut.

5 kommentarer:

Redaktörn sa...

Ah. Du har börjat bygga flygplansmodeller. Trevligt. Akta dig för klisterångorna bara.

Hanna sa...

KLART DU SKA!!! Tror du att Kina är en ursäkt kanske?! Jag väntar med spänning! & välkommen hem!

Lisa sa...

Åh, har du kåöpt ny kamera? Om jag får se din får du se min. och då bratar jag inte om mus utan en tråd.

Anonym sa...

jag gissar att han har börjat binda flugor...

konjären sa...

Kul att se att Santa Duc dykt upp i Sverige - eller har det alltid funnits? Jag köpte deras Gigondas i England för några år sedan och blev helsåld. Bra grejer, som inte mådde sämre av ett eller två år på flaska.