14 september 2006

Det går bra nu

Jag säger inte nej till gratis champagne. Allra minst till kall och torr sådan. Därför skänker jag en tacksamhetens tanke till den globala koncern som öppnar en butik i stan. Min bloggetik förbjuder reklam för annat än vin, litteratur, teater, musik och krogar så därför kan jag varken avslöja namnet på koncernen eller produkten. En god vän hade bjudit med mig till detta mingel där nästan alla karlar utom Claes Elfsberg var klädda i svart. Damerna uppvisade större självständighet. Själv hade jag min sunkiga "jag som egentligen hade velat bli kulturarbetare"-look och hade därför egentligen inte där att göra. Jag kände knappt igen någon förutom den sympatiske chokladnestorn som stod bakom en disk. Jag fick hälsa på honom. Sedan fick jag hälsa på sommelieren som öppnade alla champagneflaskor vertikalt med kraftig korksmäll och därför blev nedstänkt. Det kanske var en happening. De jästa bubblorna skulle provas med monsieur Juhlin som man kunde se lajv på scenen i partytältet eller på tv-skärmen inne i butiken. Vi valde det senare. I partytältet var det nämligen omöjligt att tala. Juhlin hade valt två sinsemellan väldigt olika champagner från "småbönder". Först sabrerade han. Sedan visade han hur man håller glasen, hur man doftar och sörplar. Jag gillade den chardonnay-baserade bäst. Efter tömda glas och när vi hade norpat åt oss några chokladrutor från tillverkaren vars namn min bloggetik förbjuder mig att uttala smet vi ut genom partytältutgången. Ja, inte riktigt. Vi åt en väldigt smarrig förrätt från Vassa Eggen först. Det var röding, smörgåskrasse och lite annat serverat i ett dricksglas. Men vi hoppade den fina pinot grisen från Trimbach och apparatlotteriet. Vid utgången stod två välklädda värdinnor och gav oss en present - en kasse med chokladrutor och ett slags ampuller tillverkade i plast och stanniol plus en rabattkupong. Tyvärr kan jag inte använda ampullerna i kassen om jag inte köper apparaten man ska stoppa upp dem i. Men som tur är kan rabattkupongen i kassen användas till ett apparatinköp. Nej, det handlar inte om Sodastream, så mycket kan jag avslöja.

Pierre Peters Cuvée de Réserve (nr 7350), 231 kr 100% chardonnay.

Bernard Hatté et Fils, Brut Réserve -tror jag. 100% pinot noir. Ej på bolaget.

2 kommentarer:

nicoletta sa...

Jag gick förbi denna fantastiska happening i onsdags och såg herr Choklad genom fönstret. Ampuller i all ära, jag ser bara ett användningsområde för denna produkt - i frappé.

Anonym sa...

En fantastisk maskin för ändamålet, tyvärr funkar ju inte ampullens pulver i vanligt kokvatten som systerprodukterna gjort sig kända för.