14 december 2006

Snotty köper vin från V&S

Idag berättade Maud Olofsson att ett gäng helstatligt ägda bolag och några delvis statligt ägda ska säljas. Vin & Sprit är ett av de helstatliga bolagen som ska säljas. Jag tycker att det är bra. Staten ska inte kränga alkohol med ena handen och bedriva folkhälsopolitik med den andra, för det går inte. Jag hoppas att de pengar som kommer in används långsiktigt.
Förra torsdagen var jag på Snotty. Jag klagade då på vinutbudet. Ur två mediokra Gallo-flaskor kunde de erbjuda mig glasvin. Ikväll när jag var där drack jag Penfolds Koonunga Hill Semillon Sauvignon Blanc. J påpekade att jag hade slutat dricka viner från andra sidan jordklotet. Visst ja. Inkonsekvens är mitt mellannamn. Två glas blev det. Eftersom det var ett bra vin. Men jag har tidigare skrivit om att man inte går till Snotty för vinerna. Utan att det är musiken som är affärsidén. Men det hindrar mig inte från att ifrågasätta det tråkiga utbudet av drycker. Det verkar som Snotty har V&S som leverantör. Har jag fel?

Penfolds Koonunga Hill Semillon Sauvignon Blanc 2005 (nr 82028), 82 kr

2 kommentarer:

gudmundson sa...

Nu hoppas jag ju förstås också att staten lägger ner folkhälsopolitiken.

Vinlusen sa...

Du säger ju det ja. Men jag gillar ju dig ändå. Vid 42 års ålder kan jag äntligen skilja mellan åsikt och person. Puss och kram!