20 juli 2007

Bloggen blir därefter

Alla säger: "Du får inte låta dig påverkas av det. Hon är ju barnslig och omogen." Vad ska jag säga? Jag har lagt ut tre månaders hyra och en månads deposition, sammanlagt 20 000 yuan RMB. Jag ringer. Hon svarar inte. Jag skickar ett mess och ber henne ringa. Hon svarar med följande mess:"all i dont like you is because you always want to talk to me,you is you ,me is me,i think these is nothing to talk,if we talk ,probably we will chao jia* again! give me a peaceful place,let me study well,dont talk to me any more"
Jag vill veta om:
1) hon tänker bo kvar och i så fall
2) betala augustihyran i rimlig tid och om
3) hon tycker att det är OK att J som kommer från Sverige bor här under några nätter nästa vecka. (Det sistnämnda är egentligen inte hennes sak att avgöra.)
Idag när jag kom hem från skolan hade hon lagt en lapp på bordet, se bilden. En förklaring kan vara på sin plats. I Kina betalar man separat för vatten och el. Häromdagen satte jag in pengar på elkortet. Det kunde jag göra på banken. Sedan hjälpte vänliga servicepersoner mig att föra in kortet i en springa och sedan dra ner ett reglage så att elektriciteten kunde komma igång. Idag var varmvattnet slut. Ett nytt kort att ladda således. Problemet var bara att vattenkortet inte kan laddas på banken visade det sig. Och portvaktskontoret stänger klockan fyra. Men även om portvaktskontoret är öppet så kvarstår problemet. Man måste nämligen ha kinesiskt bankkort för att ladda vattenkortet. Och det har inte jag. Får väl antingen be hon som jag delar lägenhet med - tjena - eller den vänliga miss Xiè göra det. Om det krisar och jag behöver duscha kan jag säkert gå hem till W. Hon lät ju mig tvätta där förra gången vi var utan vatten.

*Chao jia betyder gräla.

Veckans låt är "Rent" med Pet Shop Boys. Ersätt vissa ord med deras motsatser och stoppa in några don't och doesn't i texten och ni har en bild av min situation.

2 kommentarer:

K sa...

Ja, det är problemet med dig, att du hela tiden ska prata sönder allt! ;-)

Jag har inte riktigt fattat det här. Du kan inte läsa din egen blogg eller andra blogspotbloggar. Men får du kommentarerna skickade till dig? Du kan väl i så fall inte heller skriva egna kommentarer på din egen blogg. Så då kan du inte svara på mina frågor. Andra bloggar borde du väl kunna bevaka genom deras rss-flöden, eller?

Kritan sa...

Håll ut! Håll ihop! Alla hälsar! Särskilt N!