10 april 2010

2010:23 Snömos

Idag har jag inte gått på högvarv. Det får jag skylla på mitt dåliga omdöme som yttrade sig i att jag drack några glas bib-vin innan M och jag gick till Deville. Trots det har jag fått en del uträttat och så har jag snubblat över en rolig blogg:

http://vingrodan.blogspot.com/

Önskar att jag var upphovsmänniskan men det är jag inte. Därtill är jag för osäker på språkregler. Dessutom är jag usel på att syfta vilket med jämna mellanrum skapar kommentarer här.

Det är möjligt att jag förekommer bland vingrodorna, jag har faktiskt inte kollat. Jag har ju ibland avsiktligt tagit ut svängarna så mycket att jag kört av begriplighetens väg och hamnat i svammeldiket. Så länge jag är en glad amatör som inte representerar någon annan än mig själv så tycker jag att det är OK.

Det finns många som skriver om vin. Det finns de som skriver bra och det finns de som skriver på annat sätt. Ibland undrar jag om det är så viktigt att hitta femton olika sorters tropisk frukt i doften hos en kalljäst chenin blanc. Om det inte kunde räcka att skriva: "Gott, om du gillar X så kommer du troligen att gilla Y."

Jag läser sällan vinartiklar nuförtiden. Om de inte handlar om något tekniskt, vill säga. Det blir så lätt tjatigt, tycker jag.

Kolla in vingrodan!

1 kommentar:

Kritan sa...

Näe, den där Vingrodan var lite tråkig tycker jag. Din mission är mycket bättre!