16 juni 2013

2013:8 Orka

Jag läste på en blogg att man alltid ska skriva för att bli bättre på att skriva. Bloggen är en framgångsrik författares. Succé är jag inte ute efter, eller snarare, tror jag inte att jag har förutsättningarna för. Sedan kan jag läsa om hur vägen framåt är nio tiondelar transpiration och en tiondel inspiration tills korna går hem. Fantasi lider jag brist på och slutputs är svårt. Lägg därtill att jag endast är expert på något som är för känsligt för att omformas till fiktion. Och att jag inte kan någonting om något annat. Men själva skrivandet roas jag ändå av.
Den berömda författaren ifråga har jag aldrig läst en bok av. Bekanta med omdöme påstår att hen inte kan skriva. Men med sålda böcker i sexsiffriga antal så tror jag inte att hen behöver bekymra sig för klichéer och stereotypa personskildringar. Om det nu är det texterna lider av.

Cava och chianti.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror att man skall skriva för att man tycker om att göra det. De flesta säger att man blir "bättre" ju mer man skriver, men det vete fan. Möjligen om man vet vart man vill och tränar medvetet. Men, om det är särskilt viktigt att skriva bra - vad det nu är - vet jag faktiskt inte.

Jag tycker väldigt mycket om att läsa det du skriver.

/Jonas

Anonym sa...

Jag sökte ett citat och hamnade på din blogg, fastnade och började läsa. Det är intressant att en människas text ändå berättar så mycket om personligheten. Jag kanske får fel bild, men jag får ändå en uppfattning om din person och dina egenskaper även om jag tolkar dem efter mina egna erfarenheter.
På något sätt blev jag också rörd, jag kan inte förklara varför. Jag fick kika in i en annan människas liv, det blev nästan visualiserat.
/Barolin