10 oktober 2008

10. Det är inte bara jag som är uppblåst, världsekonomin var tydligen det också.

Vid åttatiden varje kväll drar trummandet igång här nere på Chaowai Dajie. Det hörs genom de tunna fönstren som vetter mot gatan. Jag är hungrig, har inte ätit något sedan lunchen, och skulle gärna gå ut och sätta i mig något. Men jag vill vänta tills trummande tagit slut. Idag har jag mest suttit och korrat hela eftermiddagen. När jag inte har följt utvecklingen på världens börser.
Av ekonomi förstår jag inte så mycket men att låna på lån tycker jag verkar oförnuftigt. Trots att jag har gjort det en gång. Men det var inte så mycket och det är klart och betart vid det här laget.
Undrar förresten vad som händer med världen. Tänk om alla ens pensioner, fonder och andra sparmedel försvinner lika tyst som ett gammalt operativsystem. Vad ska det då bli av en? Jag kommer nog att ha hälsan några år till och hamnar jag på gatan har mina vänner lovat att berätta om jag börjar lukta. Men dit är det nog långt kvar. Äh, jag måste äta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi får satsa på grönsaksodling. Du som är utbildad biolog har väl goda förutsättningar. Hur mycket mark har ni där i Alingsås?
kb