18 oktober 2008

20. Jag får återkoppling på ett utkast

Under eftermiddagen, när jag satt på O Sole Mio och pluggade kinesiska mellan pizzatuggorna så passerade familjen LR. Jag berättade för P om gårdagens begivenheter och utfäste mig att varken dricka lika mycket malt eller äta lika mycket gris som under fredagen. Såhär var min lördag. Jag pluggade fram till halv ett. Sedan såg vi en film som var så onämnbart dålig att jag vägrar tala om vad den hette. J stack och tränade. Jag fortsatte att läsa, solen hade kommit fram så jag nötte fraser och uttryck i de västra solstrålarna utanför O Sole Mio och åt en så sen lunch att jag fick skrinnlägga ankmiddagen med familjen på fyran. Sprang en halvmil. Kom hem och läste mejlen. Jag fick återkoppling på en text. Synpunkterna var entydiga. Jag hade tidigare ett citat här från faktagranskaren ifråga. Har under nattens tillnyktring kommit på att det inte var en bra idé och därför tagit bort det. Kloke K har kommenterat och jag vill bemöta vad han skrev här. Om man bloggar utan att ha någon som betalar en för att ut vissa budskap kan man skriva lite hur man vill. Men nu gällde omdömet inte något som jag gör på min fritid utan något som jag har betalt för. Är man redaktör för ett läromedel är det relevant att man lyssnar på de som är experter. Nog sagt. Jag kommer att få anledning att återkomma till omdömet.
J hade stämt träff med en trio som jag träffade senast i våras. Vi gick till en sichuanes på Chunxiu Lu och åt. Stället hade ingen kall öl så vi sprang till hotellet mittemot och köpte. På restaurangen var kou rou godast. Det blev med andra ord både fläsk och öl igen.


1 kommentar:

K sa...

Jag tror att personer försöker kontrollera dig genom att ha åsikter om dina texter. Jag tror att du ska sluta be om korrektur. Din egen röst är god nog, så sluta lyssna till vad du inbillar dig att andra tycker. Din egen skepsis borde övertyga dig själv.