26 mars 2009

2009:54 Vad består egentligen duellmomentet i?

Nu kommer ett riktigt gnällinlägg. Till lika delar baserat på den magsyra som är en del av min konstitution och på hemlängtan som blir akut när man ser vilka högkvalitativa viner som säljs till rimliga priser i Sverige men inte här.
Jag får med e-posten Tastelines nyhetsbrev varje torsdag. Idag är det "Vinduell: Jens och Mikael utser vårens bästa vita flaskor". Det är inte första gången jag stöter på konceptet. Dolks och Mölstads kompetenser finns det inga skäl att ifrågasätta. Den senares "En värld av vin" som jag köpte under bokrean 2002 har varit till stor nytta och glädje genom åren. Men vad duellmomentet består i är fortfarande oklart för mig. Jag kanske är korkad, i så fall vill jag gärna bli upplyst.
Vinduell skulle annars kunna göras ganska kul. Vinkännarna kunde först dels argumentera för sina flaskval och sedan samtidigt förklara varför motparten var fel ute. Det senare i formen av något slags sofistikerad "roastning". Typ "Äh det är typiskt Jens att gilla sådana där inställsamma tutti-fruttibomber från södra halvklotet" eller "Mikael tycks fortfarande bedöma viner som om något millenieskifte aldrig har ägt rum, det är bara gamla världens dammiga hyllvärmare som hyllas." Typ. Några lekmän kunde sedan få blindprova vinerna utan ersättning, avge omdömen och rösta. Slutresultatet skulle visa vem som hade vunnit. Jag bjuder på idén.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå gnällinlägg? Det där var ju ett värdelöst gnällinlägg, det var ju nästan bara konstruktivt.

Idén är klockren, och det är ju obegripligt att man inte sett det redan. (Eller har man det?)

Å andra sidan... finns det några vin- eller mattidningar som inte är stöpta i samma form som Sköna Hem? I min värld är inte vinskribenter kända för att ha fingret i luften direkt. Finns det ett "Meatpaper" fast för vin?

Lisa sa...

Jag tycker att det låter jätteroligt. Åh, vad jag skulle vilja göra en sån. Det har kanske gjorts förut men din ton var ju klockren.

Låt oss vinduellera snarast!

Anonym sa...

Eller så skjuter de ihjäl varandra med champagnekorkar. (Kanske Båstadbratsen kan plocka upp?).

Det är aldrig fel att författa gnällinlägg över a) tecken i tiden b)språklig förflackning c) språklig förflackning som ett tidens tecken

Kram, Byss