7 november 2009

2009:181 Min röst ska nu komma från västra delen av Södermalm.

Egentligen skulle jag ha bott någon annanstans nu men så hörde A av sig via ansiktsboken och erbjöd mig fem nätter i hennes och maken D:s lägenhet om tre rum och kök. Paret skulle söderut, till A:s lantställe närmare bestämt. Så nu sitter jag i det här fina köket och skriver.
Rosenkransen, jaktcirkeln som jag är med i, hade möte i det här köket i onsdags. Jag pratade småvilt: bäver, rådjur, bisam och annat. KB pratade simänder. Alla, möjligen inte KB, pratade dessutom en massa strunt, inte minst undertecknad. Till pratet och struntet åt vi morbier, manchego, comté och surdegsbröd. Och drack vin, se listan nedan.

Efter mötet följde jag med K till apoteket på Krukmakargatan. Det var stängt. Vi fortsatte upp Timmermansgatan, S:t Paulsgatan och skiljdes åt vid Medborgarplatsens tunnelbanestation. Och pratade. Jag kan inte nog tacka bloggandet för bekantskaperna som det gett mig. Eller L som fick igång mitt bloggande, för den delen!

Jag fortsatte till Snotty eftersom det stått på fb att Jenny skulle spela där. Tillsammans med Hyena. Jenny var sjuk så Sten spelade i stället. 
Stötte ihop med P och hans sambo(?) där. P och jag hade ätit lunch tidigare under dagen i Teaterbaren. Av någon anledning blev jag kvar till stängningsdags. Upptäckte att tunnelbanan slutar att gå efter ett på vardagkvällar. Det var regnigt och kallt, jag tog taxin hit. Skäms när jag tänker på det, alltså på att jag tog taxi.  Från och med nu vet jag att jag inte ska vara ute så länge på vardagar. Däremot skäms jag inte över att jag fortfarande reagerar när taxichaufförer frågar om vägen eller när de vägrar använda bilbälte.

I torsdags var jag hemma hos A på Reimersholme. E var också hemma. Vi har inte setts sen jag bodde där i augusti. Då vi började dagarna med morgondopp i kanalen mellan ön och Gröndal. Det mesta är sig likt men det är inte badväder längre.

I torsdags bestämde jag mig också för vilket jobb jag skulle ta. Så det var en viktig dag i det avseendet.

Igår skrev jag på. Hade stämt träffe med J på Snotty vid fem. Jag ville fira jobbet med champagne men jag litade inte på sorten som Snotty säljer så det blev cava i stället. Antecknade inte vad den hette. Den bubblade festligt, att den hade den där barnalbylanstrykningen som jag inte gör vågen för är mindre viktigt. Vi åt oliver och feta till också om ni vill veta. Det är gott att J är tillbaka från Norge!

M och H skulle se Nisse Hellberg i Uppsala på Kafé Katalin. De hämtade upp mig på Stadsgårdskajen. Inne på kaféet var det fullt i bardelen. Konsertdelen var glesare. I väntan på konserten åt vi ställets hamburgare, M åt soppa. Jag drack en argentinsk shiraz som jag inte heller skrev upp. Publiken var idel okända människor. Vi ville gärna tro att vi var tio år yngre.

Nisse Hellberg spelar en medryckande svensk rockabilly. Med ett tajt kompband vars sologitarrist imponerade på mig. Om ni gillar sådant ska ni se honom. Ståbasisten i bandet jobbar för övrigt på Söderhallarnas Systembolag! Hellberg frontade Wilmer X i nästan tre decennier. Jag förstod gruppens popularitet men aldrig dess storhet. Tycker att det saknas svärta i musiken även om den kanske finns i texterna. Och det kanske solorepertoaren lider av också. Det är en smaksak, jag är ett pretto. Nåja, en riktigt trevlig kväll blev det. Och jag såg senare att delar av folk från numera nedlagda Musikörat och P3 fanns bland åhörarna.

Artesiá 2007 (nr 94056)

Allegrini Valpolicella Superiore 2006 (nr 6010)

Lachèze Brut 2007 (nr 7420)

Chakana Malbec Shiraz (nr 6554)

1 kommentar:

Lisa sa...

Jag blir yr i huvudet av alla bokstäver. Var det inte du som lovat att ge alla kreativa pseudonymer. Kanske i gammal god indianstil. jag kan vara Brölande Lövgrodan (som jag låtit senaste tiden).