19 november 2009

2009:189 Före detta modeller


Det finns en Änglamarkost som kort och gott heter "lagrad ost". Det är lite lantvinsvarning över den beteckningen, så ospecifik, menar jag. Jag köpte en sådan på den lokala Coop-butiken här nere på Järntorget häromveckan och den hänger fortfarande med. Det är naturligtvis en hårdost men den är förhållandevis mjuk. I kväll var jag på en middag någonstans på Kungsholmen. Där blev det ett glas av Graham Becks Railroad Red och så ett vitt chardonnay-baserat från samma producent. Och en entrécôte med lite grillade grönsaker och stekta potatisar. Köttbiten serverades förhållandevis sval.Och det vita var bättre än det röda eftersom ni frågar.

Jag blev lite sugen på ost när jag kom hem så jag skar en bit av den ekologiska. Så hällde jag upp ett glas Irony, se förra posten. Det vinet blir bara bättre ju längre tid i kylen det får ligga tycks det. Tillsammans med den lagrade osten och Grace Jones blev det en bra kombination. En bättre kombination. 

Bilden: Hon är modell i botten och har medverkat i flera framgångsrika låtar. Han är civilingenjör i botten och har medverkat i flera framgångsrika filmer. Nästa år är han aktuell som värd för den svenska melodifestivalen.


1 kommentar:

K sa...

O,35 vad då?