14 februari 2010

2010:5 XY

Jag har skrivkramp. Och så har jag nästan förlorat intresset för den här grejen. Därför har jag inte skrivit något på två veckor.

Igår var jag hemma hos Herr Alarik. Det var även Griskindspatrik och flera andra trevliga män. Det var bara män där, vilket jag visste innan jag gick dit.
Med mig hade jag en riesling. Det fanns två sorters chili i köket, jag åt den med kött och den var god.
Herr Alarik har en skivsamling som tar upp minst en vägg och ett par skåp. Han var förutom värd även kvällens skivvändare. Ypperlig i båda rollerna.

Det behövs sådana här fester där man kan få uttrycka sin ohejdade entusiasm över obegripligt ouppmärksammade Prefab Sprout-spår (Dublin), höra The Men They Couldn't Hang göra coverversioner av låtar som man inte visste fanns i deras tappning och Roddy Frame spela akustiskt på en platta från Osaka.

Snygg lägenhet var det också. Med utsikt åt två håll.

Rieslingen var för övrigt ren och doftade av ljusa tropiska frukter, helt korrekt i min gom. Nästa gång vill jag ha något mer fossilt, om ni förstår vad jag menar. Får väl bli något från Mosel, då.

50° Parallel Riesling Trocken 2008 (nr 5824)

Jo, jag drack en annan riesling tidigare i veckan. Vi var två som tyckte att den luktade svagt av urin. Den smakade dock OK.

Comtes d'Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg (nr 2175)

2 kommentarer:

Patrik sa...

Utomordentligt!
Och "Dublin" är precis vad du säger, obegripligt ouppmärksammad.

Grönsaksbloggaren sa...

Som en av dina elever skulle jag gärna vilja känna mig bekräftad genom att läsa ett inlägg om vad jag har undervisats i. Bekräftelse är viktigt, det finns folk som dör pga otillräcklig bekräftelse.