21 februari 2010

2010:7 Bondegatan


J hade bett mig och M att hjälpa A med flytten. Från en stor tvåa till en liten etta. Igår var det dags. Igår var årets hittills mest obevekliga dag. Femton minusgrader och en, tror jag, ostlig vind som blästrade ansiktet med snöflingor. SLs skyltar ovanför tunnelbaneplattformarna upplyste om att det rådde snökaos men inte varför SL var så dåligt förberedda på det. Jag lyckades i alla fall ta mig dit jag skulle de fyra gånger under dagen som jag använde mig av bolagets tjänster.

Flytten gick smidigt trots att lägenheten ligger på sjätte våningen i ett hus där hissen rymmer ett högst ett par passagerare. A bjöd oss på sen lunch på Dionysos. Jag beställde en flaska Château Courac - en helt ok côtes du rhône - som J och M var med att dela på. Till kalvfärsbiffsteken. Vi pratade inte om euro-krisen.

Senare under kvällen satt vi och tittade på super-G och curling. Och pratade. Till en bland annat en bib med märkliga bilder på kartongen. Hämtmat från Indiern som låg närmast.

Jag och M tog oss senare genom snökaoset till Medborgarplatsens t-banestation. Vagnarna var nästan överfulla. Liksom flera av deras passagerare.

Château Courac 2006 (nr 28101)

Untouched by Chakana Bonarda Syrah 2008 (nr 6596)

1 kommentar:

Kritan sa...

Nu vill vi ha vintips inför kvartsfinalerna!