17 mars 2010

2010:15 Nunnekvarnen

Under tiden i Kina tänkte jag ofta: "Vad man bygger här! Nya gallerior och köpcentra uppstår snabbare än innan man hinner säga malolaktisk fermentation!". Nu har jag bott i Sverige i trekvarts år. Det är likadant här. Liljeholmsgallerian som jag middagshandlade i skulle kunna ligga i Beijing. Om det inte vore för finishen som oftast är högre i Sverige. Liksom priserna. Bemanningsgraden i butikerna är lägre här också. Och så talas ett annat språk. Annars är det INGEN SKILLNAD!
ICA i nämnda Liljeholmsgalleria är så stor att det är olika tidszoner därinne. När man har kommit fram till kassan har varorna hunnit passera sina bäst-före-datum. Allt finns utom svensk kravmärkt kyckling.
På systembolaget har man det där standardiserade upplägget som tilltalar både folk med förkärlek för planekonomier och monopolkapitalism. Men som retar undertecknad. Man vet vad som finns, var på hyllorna flaskorna ska stå men inte om något ska överraska.
Moulin des Nonnes tror jag betyder Nunnornas kvarn eller något. Det är ett kravmärkt vin från Minervois i sydvästra Frankrike. Tillförlitlige T bjöd mig första gången på det. Det håller. Luktar nästan lite Lakrisal.

Le Moulin des Nonnes (nr 2152)

1 kommentar:

Kritan sa...

Roligt!