21 mars 2010

2010:17 Misantropen

Mitt alltmer erratiska skrivande, mitt diffusa och kryptiska tjat om min Månbas Alpha-tillvaro i förhållande till den jord där gameter träffas och zygoter bildas hade nått sin absoluta bottenpunkt. Det fanns inte mer att författa på det temat. Jag bestämde mig därför att ta på mig kapten Koenig-kostymen och berätta om det på jorden som fortfarande beredde mig glädje i stället för att drömma om Dr. Russell.

Och det omfattade, men på intet sätt begränsades till, det som butiken på Regeringsgatan visade mig efter den massiva brunch på Berns som skulle fått mig att fria, vore det inte för att jag var låst i gamla heteronormativa föreställningar om sagda gameters uppgifter, till min kloka vän E.

På jorden, närmare bestämt på en del av den landmassa som för två årtusenden sedan hyste en civilisation där alla utom skäggbärarna talade latin, fanns en nation av ostar. Och viner. Nationen hade hamnat i skymundan av andra där vinerna ansiktslyftes med allt från omvänd osmos till parfymerade jästsorter. I nationen fanns fortfarande skäggbärare som hävdade att druvorna, rätt behandlade, kunde arbeta i fred. Och uträtta storverk.
En sådan var Nicolas Joly, ett flummo som gärna pratade biodynamik. Och han levererade, som man sade på den tiden, chenin blanc som jästs till 15% med syra, bivax, honungskarameller och allt gott som man kan önska sig. Det var vad butiken på Regeringsgatan visade mig.

Les Vieux Clos 2007 (nr 94085)

http://www.youtube.com/watch?v=8WZW4groJro

1 kommentar:

Noel sa...

Kom till Istanbul annars kommer du bli en isbit.