
Juni 2006. Det är fortfarande varmt. Fönstren till nöjesparksrestauranten står öppna. Konferensmiddagen börjar med lågmousserande Schloss Reinach som i bästa fall smakar yllestrumpa. Jag och kollegan C har suttit i hotellbaren vars meny utlovat ett vitt glasvin på viura som ju är årets sommardruva. Istället blir jag serverad ett riktigt fantasilöst colombard-vin. Är det så att man förväntas dricka vilket plink som helst när man beställer glasvin? Att serveringsstället vid byte av glasvin kan hoppa över att trycka upp en ny meny? Skulle inte tro det. Särskilt inte när menyn är några A4-ark, utskrivna på närmsta kontorsskrivare.
Senare, på middagen, där jag hade flera intressanta och intelligenta människor kring mig, var förrätten en svensk "gott och blandat"-tallrik med sill, lax och västerbottenspaj. Trist starköl från Carlsberg till. Varmrätten, den ugnsbakade laxen med färskpotatis, Keldasmakande sås och ugnsgrillade rotfrukter, kompades av KWVs Chardonnay. Tropiska frukter och allt det där men ändå; abominabel, fat- och magsaftssmakande, motbjudande dussinchardonnay. Och så satt jag sedan på hotellrummet mitt i natten, mindes, bloggade och lyssnade på ”Lugna favoriter”. Hur patetisk får man vara? Att jag alltid gillat Huey Lewis and the News’ ”Stuck with you” som ett annat psyko visste jag inte. Ja, det där var inte hela kvällen. Efter middagen gick jag och kollegan vidare till Caleo i hörnet av Engelbrektsgatan och Arkivgatan för där satt ju kompisen, och före detta kombon, N och ett dussin britter i pillerbranschen. Jag beställde husets vita - en förglömlig falanghina. Jag är trött. Sedan fotvandring till hotellet, i närheten av Lisebergsområdet, genom den ljumma juninatten. Till tonerna av KRS One (!) från P3 Hiphop på min mobilradio kom minnena som jag var tvungen att blogga.
Känslorna för Göteborg består.
* 1988, när jag fortfarande var ung och hade hår på hela huvudet brydde jag mig inte om vad vin hette men var dum nog att både röka och snusa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar