28 januari 2006

Ett vin som doftar Red Bull


Det var jag, Leia, Jed och Melchior. Vi hade suttit och stått vid bardisken på Judit & Bertil hela kvällen och började bli hungriga. Gick hem till Leias och Jeds lägenhet. Jed lagade med hjälp av Melchior snabbt till en flankstek, jordärtsskockor och en sallad med sesamfrön och en syrlig yoghurtbaserad dressing. I köket snurrade "Everything must go" med Steely Dan. I matsalen, "Diamond Dogs" med David Bowie. Mixen gjorde att det inte gick att vistas i serveringsgången med förståndet i behåll. Leia och jag tog några fumliga danssteg på matsalsgolvet medan matlagningen fortgick. Vid bordet korkade Melchior upp en flaska Vinus. Det blev alltså vitt vin till rött kött för det fanns inga röda flaskor hemma. Vinus är ett udda vin. Det doftar nämligen lite Red Bull-aktigt så jag borde inte gilla det. Snarare borde jag avsky det. Red Bull är nämligen en av de mest avskyvärda drycker som kan köpas. Jag har väldigt svårt att ens vistas i närheten av en öppen Red Bull-burk. Har smakat drycken en gång och gör det aldrig igen.
(Det har funnits misstankar om att Red Bull kan orsaka dödsfall när den blandas med alkohol till följd av njurskador. Men det är omtvistat. Drycken är förbjuden i Danmark och Norge)
Tillbaka till Vinus med den märkliga doften. Det är ett riktigt trevligt vin. Kanske är det jästigheten i kombination med juicyfuitigheten som ger den där Red Bull-aktigheten. Det blev bra tillsammans med maten som trots det röda köttet hade en väldigt "ljus" karaktär. Kanske skulle en pinot noir från Nya Zeeland fungerat snäppet bättre. Efter någon timme gick sedan jag och Melchior tillbaka till Judit & Bertil där vi satt en stund över ett par Ramlösaflaskor. Tog en vända förbi Street som liksom Sjöhästen hade stängt. Det var dags att ta sig hem.

PS. Hur bra blev det med pseudonymer i stället för bokstäver egentligen? DS.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man få sig tillsänt en nyckel på synonymerna om man har varit med vid delar av kvällen? Min privata e-postadress börjar med förnamnet, sedan ett sånt där streck som ligger längst ner på raden (understreck?), sen efternamnet och sedan @hotmail.com


k

Hanna sa...

Jag tycker det är dåligt med pseudonymer. Faktiskt. Det blir för spretigt. Jag röstar för initialer, en gammal klassiker som står sig.

Vinlusen sa...

Jag ger mig.