2 augusti 2008

24. Mitt sommarlov

Idag cyklade jag ner med N till stan. På Vaksalatorg tittade vi mest på begagnade leksaksbilar. Sedan tog vi oss till Stadsparkens lekpark. När ösregnet började gick vi in under ett tak och klädde på oss regnjackor. Sedan cyklade vi till Fågelsången där vi satte oss vid ett bord under markiserna utomhus. Jag ville inte sitta inne för där luktade det gammal tågkupé och inredningen var nästan av det Klas Östergren-adjektiverade slaget. Jag åt en smörgås med kalkon och philadelfiaost. Till den en ovanligt god latte. N drack hallonsoda och åt leverpastejmacka. Kajorna struttade omkring oss, redo att näbba en smula om vi skulle titta bort. En annan treårig grabb kom ut och skrämde iväg dem.
Vi lämnade Fågelsången och gick till Svavagallerian för jag behövde gå på systemet. Sedan åkte vi rulltrappa i en annan galleria. Då kom ett mess från världsmästaren som satt på Hambergs med några kompanjoner eller hyresgäster. N blev väldigt blyg när vi kom dit. Hambergs serverar inte korv med bröd så vi gick till kiosken på andra sidan ån. Sedan återvände vi till fiskrestaurangen där han åt sin korv och jag beställde gravad lax med pepparrot. Servitrisen rekommenderade riesling men jag beställde albarinho. Blygseln försvann och efter en stund pratade N med alla vid bordet. (Det bär blev en märklig syftning. Alltså, N drack inte albarinho men hans blygsel försvann. ) Albarinhon var bra. Lite kalkstensaktigt mineralig och rieslingartat ren. Vad jag nu menar med det.
Vi satt där mer än en timme, sedan gick vi ut i regnet igen. N ville gå över bron närmast Upplandsmuséet så vi gick dit. Det växer för övrigt någon nunneörtsartad blomma i nästan tuvartade anhopningar mellan stenarna som stupar ner mot Fyrisån. Sedan följde vi gågatan ner till en av galleriorna och kom in under tak igen. Cykeln som vi hade lämnat på Bangårdsgatan tog vi oss hem med.
När J och Å kom hem från huset gick vi till Aspentos som är en halv grek och en halv turk. Jag åt blandade smårätter med en liten lammkotlett till. Föredömligt fattig på kolhydrater var blandningen. Vi drack husets vin som var en cabernet sauvignon och merlotblandning från Sydafrika. Den var inte så tokig men jag kommer inte ihåg vad den hette. Något halvvulgärt tror jag, som man borde kommit ihåg.
När vi kom hem såg vi kommisarie Morse på kanal 9. Sedan såg jag några minuter på Brideshead revisited där Jeremy Irons och Diana Quick - som för övrigt spelade fängelsedirektör i kommisarie Morse - försökte hålla balansen i ovädret på Atlantkryssaren. Såg hyttkyssen men inte mer. Jag har sett det förut, det är en av de bästa teve-serier som gjorts, men jag behövde inte se den igen.
Egentligen skulle jag vilja gå på bio och se alla Hollywoodrullar som gått upp den senaste tiden och så den där spanska skräckisen.
I morgon åker jag till Nacka kommun. Om jag har tur så har jag en massa jobbmejl i inkorgen när jag vaknar. Är det tomt där måste jag ta en allvarlig funderare.
Tycker för övrigt att det är skönt med regnet. Men beklagar naturligtvis alla familjer som börjar sina semestrar i blötan.
Äh, det där blev väl långt. Men föredömligt fritt från utropstecken.

Burgans Albarinho 2007 (finns kanske inte på systemet) 90 kr/glas på Hambergs

Inga kommentarer: