29 januari 2009

2009:19 Igår var igår. Idag är idag.


När vi hade varit på Shanghairestauranten Yuan Yuan, där vi hade ätit söta fläskrätter, den där kinesiska grönsaken tillsammans med bambuskott, en tofusoppa med krabb-bitar och en flodräksrätt och delat på en flaska Shaoxing-vin, for vi vidare till Aperitivo där vi drack nero'd'avola och tequila. Sedan for jag hem till en svensk vd där jag blev bjuden på Jägermeister. Den sötörtiga smaken tänker jag aldrig mer släppa in i munhålan. Meddelas endast på detta sätt. Eftersom jag nära nog somnade i baren, som vi tog oss till lite senare, den som ligger till vänster om Suzy Wong vid Chaoyang-parkens västra port, så åkte jag hem. Enligt kombon var jag oredig.

När handelskammaren hade kräftskiva 2007 träffade jag T från Dalarna första gången. Liksom hans trevliga kinesiska hustru H. Sedan har jag stött ihop med dem på flygplatsen och senast på ett tioårsjubileum i höstas. Häromdagen ringde en god vän till min kombo och undrade om vi hade lust att åka snowboard. Jag åkte senast för tre år sedan. Det var första gången och eftersom jag inte slog ihjäl mig så fick jag mersmak. När vi åkte hem till kombons goda vän i morse för vidare färd mot Nanshan så steg T ut ur bilen. Ett sammanträffande att han kände kombons nya vän! Snowboardidén var också T:s. Vi var fyra män som åkte bil till skidorten 45 minuter utanför en av Pekings förorter.

Solen gnistrade i de snömaskinsanlagda nerfarterna. Jag slog inte ihjäl mig idag heller och för en gångs skull kändes det som jag var bäst på något i sällskapet. Sedan blev det irish coffee, lasagne, cab och chokladkartong i gode vännens hus. Nio vuxna, fem barn. Tack till K (eller C?) som ordnade middag!

Bilden: T tar på sig brädan

Inga kommentarer: