13 juli 2006

Able på Street - Hornstull Hillbillies

Den Conde de Valdemar som jag tömde till kvällens hundsmakande snabbpasta hade surnat. Den klarar alltså inte en knapp vecka i kylen. Och pastan? Jo, på Södermalms mest gnidna och stordriftsaktiga ICA, nämligen det på Götgatan bredvid Wirströms Järn, köpte jag ett par dyra ravioli - Giovanni - för 37 kr förpackningen. En förpackning ska räcka till två personer. Två anorektiska modeller kanske men inte två fullvuxna människor. Och pastan, den ska smaka Karl-Johan men den smakar hund. Eller rättare sagt, den smakar som vissa hundar luktar. Jag svalde och satte mig på Silverpilen - min vackra stadscykel - och trampade ner till Hornstulls strand. Där satt "en massa härliga Uppsala-killar". Två av dem utgör Able. P, min pålitlige vän var där. Klubbarrangören M som är riktigt trevlig och några andra hade också placerat sig på de orangea plastcylindrar som man ska sitta på. Sedan kom brorsonen och hans mor. Jenny kom dit. De som driver klubben Snotty och några andra visade sig också. Liksom bloggaren tidigare känd som ensamma mamman. Vassa Eggen släntrade förbi.
Able körde två set. Det första på för låg volym. Det andra riktigt kraftfullt. Bra låtar, både de egenkomponerade och de som andra skrivit. Bättre arr nu än för fyra år sedan då jag såg dem på Mosebacke. M som är riktigt trevlig spelade Big Star och Roddy Frame i pausen. Jag agerade guvernant åt brorsonen, denne oförvägne och muntre upptäckare som ständigt framkallar leenden hos omvärlden. Två glas vin drack jag. En riesling från Alsace, 2002 Domaine Bott-Geyl, Riesling, Burgreben de Zellberg, Alsace, Frankrike och en Fire Gully, Pinot Noir 2004, Pierro, Margaret River, Australien. Den förra var OK men något bränd i doften. Den andra var för varm. Street serverar alltid rödvinerna vid för hög temperatur. När jag hade en av mina stora rödvinsupplevelser tidigare i år bad jag om en ishink för att bättre kunna njuta av vinet eftersom varma rödviner lätt blir för platta i smaken. Kvällens äckligaste vin drack ena halvan av Able: Kaya Shaka Cinsaut, Pinotage, Cabernet Franc.
Innan jag cyklade hem drack jag en dubbel espresso och en light-cola. I morgon ska jag ut och springa. Det var en bra kväll. Jag kände mig lycklig.

Bilden: Able

1 kommentar:

Hanna sa...

Så dumt att jag missade det! Jag ville ju se det. Men familjen kallade - jag var i Malmö och tittade på underverket till brorson.