15 juli 2006

Förtydligande och diverse spret

Jag har inget emot masar. Inte ens om de gillar Tool eller har piercade läppar. Så nu vet ni det. Tänkte bara att istället för att i efterhand censurera nattens inlägg förklara det. Vet faktiskt inte vad mitt nattliga utfall grundade sig på. (Jag har ju kommit över förra veckans besvikelse som för övrigt inte hade något med Dalarna att göra).

På Street där vi åt serverar man ål och torsk. Båda fiskarna är utrotningshotade. Vi frågade därför om de var odlade eller vilda och fick svaret, efter servitrisens efterforskningar, att de är odlade. Det är bra eftersom det skulle vara besvärligt att kombinera eko-imagen med utfiskad fisk.

Vi fick bra service, för övrigt. Jag har hört från många håll att Street ofta brister i det avseendet. Vi gillade ju inte den sauvignon blanc vi hade beställt. Jag trodde att den var defekt. Enligt servitrisen skulle den smaka så men hon bytte den mot en chablis utan vara besvärad.
De hällde upp fel ostvin till mig. Jag hade beställt port men fick sherry. Det åtgärdades snabbt.

Till ostarna serverades en rabarber/lök/äppelkompott. Jag tycker inte att löken gör sig i det sammanhanget. Häromdagen när jag åt på Pontus by the Sea fick vi schalotten-lök smör till brödet. Både kompotten igår och smöret från häromveckan smakade kylskåp. Så jag tror inte att lökandet är en bra idé. Jag tyckte inte om alla ostar heller. Där var en grönmöglig som börjat flämta ammoniak. Det är aldrig roligt.

Chablisen som vi drack till gösen var riktigt bra. Jag tror att Kronstam skulle skrivit något om "ursprungstypisk, ren stil" om han hade provat det. Den var verkligen ren och klar som en fjällbäck. Och det slår mig att chardonnay som i billig form är riktigt vidrigt blir helt fantastisk när man satsar på den och behandlar den väl. Som i bra chablis. Det samma gäller ju cabernet sauvignon. Dyr är den ofta fantastisk. Billig kan den smaka jäst svartvinbärsjuice. Street är däremot inte billigt.

Frukost!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara en kommentar om Street; att gillas på alla sätt, utom för maten då kanske... Den saknar det där sista. Synd. Men ja, rar personal, trevlig bar, strålande koncept. F.ö. drack jag vitt vin från Mostar igår. Inte så gott - beska druvor med en antydning av söt ädelröta (?); helskumt. Men det var ett kul geografiskt ursprung så det fick gå. Kul blogg!!

Anonym sa...

Hm, jag visste inte att man lyckats odla ål och torsk... Särskilt ål lär vara ytterst knepig. Jag har i alla fall aldrig hört talas om odlingar med dom fiskarna.

Vore ju inte så trevligt om dom bara sa så för att göra er nöjda.