10 juli 2006

Söndagkväll i villaförorten

2-0 till Italien spådde jag. Jag fick väl halvt rätt, det blev ju en målskillnad på två mål. Ute i villaförorten där Redaktörn och hans hustru bor, hade jag blivit bjuden på söndagmiddag. De fägnade mig grillad, honungs- och sojapenslad lax, med en kall limesås och färskpotatis. Till efterrätt pistagebeströdda, vinmarinerade jordgubbar med mynta och mascarpone med vit choklad. Att gå inomhus för att se fotboll kändes aldrig särskilt angeläget där vi satt i ljumma julikvällen på altanen. När vi omsider kom till teven återstod endast en kvart av den ordinarie matchtiden. Det blev förlängning och vi fick i likhet med andra vm-tittare se Zidanes franska skalle och Trezeguets straff. Tråkigt för oss som hoppats på franskt.

Jag tog med mig:

Marqués de Riscal (nr 6001), 69 kr Somrig och väldigt prisvärd spanjor. Utmärkt att drinka innan eller medan man lagar maten, grillar eller umgås i köket. Pratbart med andra ord.

och

Masi Campofiorin Ripasso (nr 5123), 99 kr Såg jag en gång Björn Borg dricka till lunch. En vardag i september. Nästan lite bränd doft från faten. Körsbärssyrligt. Bra längd. Bra till italiensk straffsäkerhet.

Blev bjuden på:

St Helga Eden Valley Riesling, 1996 - ej längre på bolaget. Färg som svag äppelmust. Ingen tillstymmelse till fossila bränslen. Doftade honung och var möjligen lite oxiderat. Nästan snustorr och med en syra lika spänstig som en gräshoppas bakben. Intressant.

Mitt varmaste tack till Redaktörn och hans fru!

Inga kommentarer: