14 juli 2006

Så in i självaste glödheta förbannat dumt!

Nej, det här är verkligen inget stort samhällsproblem. Har nyheten ett oavvisligt allmänintresse då? Knappast. Som uttryck för bratskulturen när den är som dummast är den kanske intressant. Kan inte tjänstemän på tillståndsmyndigheterna i Båstad rycka ut och kontrollera om krogarna där detta förekommer servererar alkohol till kraftigt berusade personer. För om de gör det kan de riskera att bli av med utskänkningstillståndet. Och då stänger de. Och då slipper vi läsa om dumheterna. Över spilld mjölk kommer jag aldrig mer att gråta. Men spilld eller avsiktligt uthälld champagne uppfattar jag som en personlig förolämpning.

8 kommentarer:

dan s. sa...

Valborg? Champagnegalopp?
Fast då var det mest törley eller opera jag fick innanför tröjan (utanpå huden)

Vinlusen sa...

Ja, Chevaliers de Malte förekom också. Jag har varit ungdomlig och oförståndig också. Men aldrig skyldig till en kapitalförstöring av nämnda slag,

peblin sa...

Upprörande... MEN;
Champagne är en förnyelsebar råvara och kapitalet omfördelas från korkade till mindre korkade personer.
De 20 000 som spenderats tillfaller någon annan, som förhoppningsvis har bättre vett och smak. En sorts Robin Hoodeffekt, eller termodynamikens andra lag tillämpad på brats.

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Kan de inte bränna upp pengarna direkt, om avsikten är att visa hur rika de är?

Fast samtidigt kan man ju undra över hur dåligt samvete deras föräldrar har, som låter ungarna slösa med deras pengar på det här sättet. Det låter som "Har tyvärr inte tid att umgås med dig just nu, men här får du 50.000 att ha lite roligt för".

Surt sa räven.

peblin sa...

Att bränna pengarna direkt - det vore ont. Det gagnar ju ingen som är smartare än dom själva.

(dessutom skulle dom med största sannolikhet kvalificera sig för att bli utslängda och stampade på av den biffigaste vakten som finns att tillgå då krogägaren ser potentiell intäkt förvandlas till aska)

Hanna sa...

De kan ge pengarna till mig!

Kritan sa...

Överklassens uppgift är att bete sig exakt så här. Alternativa nobelpris eller adopterade regnskogar, som vissa rika ägnar sig åt, försvårar anti-identifikationen. De skall istället läspa, slösa champagne, pennalisera och sedan stilenligt dingla från lyktstolparna när revolutionen kommer.

Redaktörn sa...

Det är en sorglig värld de lever i. 17 000 för ett par minuters uppmärksamhet och en artikel i en tidning som de skäms för att de läser.
Sätt en strut på huvudet nästa gång, killar. Det är gratis. Och lika korkat.

Fast det är klart, Peblin kanske har rätt. Om överklassen själv kan hjälpa till att omfördela kapital med en hastighet av åttaochetthalvttusen i minuten per idiotbrat kanske vi ska applådera.