5 februari 2007

Temo

En representant från Temo ringde mig förra veckan för att fråga mig om mina dryckesvanor. 12 minuter skulle det ta. Det tog 16. Hon frågade om konsumtionen - hög -, inställningen till nätimport av alkohol och försäljning till minderåriga- negativ - och min eventuella våldsamhet i samband med alkohol - ickeexisterande. Dessutom om minnesluckor och ångerkänslor. Drickandet var emellertid inte det enda som skulle avhandlas. Tobaks- och spelvanor frågade hon om också. Och eftersom jag inte sysselsätter mig med någondera av de senare lasterna blev det svar därefter. "Du kan hoppa de frågorna för jag varken röker, snusar eller spelar", sa jag. Märkligt att hon lyckades dra fyra minuter över tiden med tanke på det. Däremot frågade hon mig inte om mitt förhållande till bloggandet - en last lika god som en annan. Om det har hänt att jag skrivit för mycket och haft ångest över det. Om jag gjort dumma saker i bloggvärlden som jag inte skulle gjort i den verkliga. Till exempel.

4 kommentarer:

K sa...

Var frågan om nätimport och försäljning till minderåriga sammanbakade i en fråga? Skumt i så fall. Finns det någon som generellt är för försäljning till minderåriga?

Jag brukar alltid fråga vem som har beställt undersökningen, för det får de oftast inte svara på. Eftersom alla sådana undersökningar är vinklade genom frågorna så vill jag veta vem som beställt, annars svarar jag inte.

Vinlusen sa...

Nej de var inte sammanbakade. Det handlade om straffsatser. Försäljning till minderåriga är allvarligt. Nätimport verkar mest dumsnålt. Du är klok som frågar vem som är uppdragsgivare. Det ska jag göra nästa gång!.

Anonym sa...

Ha ha! Underbart! Och jag instämmer helt och fullt angående platt-tv vs finvin. Men vill ändå hemskt gärna ha en Canon EOS400D... Hoppas allt är väl med dig. Ha det gott!

Anonym sa...

Och jag brukar förresten också fråga vem som beställt undersökningarna och får inget svar. Illa, illa.