
I samma källarplan fanns det säkert 30 andra diskar där man kunde köpa olika rätter. Stekos och vattenånga gjorde luften dimmig. Trots att det finns många utlänningar i kvarteret såg jag bara kineser därinne. Satt mittemot en praktikant på kontoret. Hon bodde inte långt från arbetet berättade hon. Bara en timmes resväg.
Jag doppade dumplingen i risvinäger innan jag stoppade den i munnen. Den här grönsaksfyllningen har jag ätit en gång tidigare. Det var hemma hos Xie Jiang Shan i hutongområdet vid Xidan i somras (bilden). Då gjorde vi dumplingarna själva. Men till fyllningen, den är besvärlig. Det finns faktiskt en orenhet i smaken som påminner om gammal smörjolja eller smutsig bilverkstad. Inte i varje tugga men tillräckligt ofta för att det inte ska vara riktigt gott. Nu kommer jiaozi i alla möjliga smaker så jag kan välja andra om jag vill. De jag åt i förrgår för dubbla priset var godare. Mathimlen, vet du vilken grönsak jag tänker på?
2 kommentarer:
Kan det vara haocai? 蒿菜, brukar ibland serveras lätt förvällda med strimlad torkad tofu i södra Kina som kall förrätt.
För inte är det väl simpel stjälkselleri? Det är min mest avskydda sorts dumplings.
Ang din nästa post: Nej, du ska skriva precis så som du skriver för att jag ska läsa!
Skicka en kommentar