30 januari 2006

Crazy

Vem var det som började? Vem gjorde vad och vem kallade någon för något riktigt fult? Jag vet inte. Det kan istället medialt och politiskt insatta bloggare gärna reflektera över vilket görs bland annat här och här.
Mitt tips till politiker är att undvika ställen som heter något med "Crazy". Minns bara Kristianstad-gänget som för drygt elva år sedan hamnade på en väldigt "rökig" nattklubb i navet av Bryssel och skandalen som följde på det. Den klubben hette ju "Crazy Love".
Nej, fler politiker borde gå till vinbarer eller andra stillsamma näringsställen.
"Crazy" är för övrigt ett ondskefullt epitet. Tänk bara på "Crazy Frog" som nästan plågat livet ur radiolyssnare, F&S-besökare och folk som vistats i kommersiella lokaler det senaste året medan upphovsmannen dragit in tokdeg. Eller den dysfunktionella familjen i Lorry med sina fiskargubbetavlor, tacos och småpengar som kastades på golvet.
Nu kan jag ju inte skriva om något som inte har anknytning till vin så här kommer en länk till en bloggare som kallar sig "Mithrandir" och tydligen tog med sig sin syster på en vinresa i Oregon en dag i augusti i fjol. En resa som tydligen var lite tokig eftersom han kallar den "Crazy Wine Tour". Vad tokeriet består i är inte helt lätt att se. Att de bara kom till tre av fem planerade vingårdar kanske var lite tokigt. Eller att vinet doftade petroleum.
I Frankrike finns något som kallas vin fou och det betyder tokigt vin. Jag har aldrig druckit det men blir lite sugen när jag med min komvuxfranska stapplar mig igenom den här beskrivningen:

"LE VIN FOU :
Le VIN FOU est élaboré à partir de vins francs de goût issus des meilleurs cépages, choisis pour leur très bonne capacité à la prise de mousse. La durée de seconde fermentation est au minimum de 6 mois à 15 - 20 °C. Avec ou sans fermentation malolactique terminée en fonction de l'équilibre du vin. Comme tous les vins effervescents, le VIN FOU Champêtre est à apprécier jeune, dans toute sa fraîcheur. Vous pouvez toutefois le conserver quelques mois en cave, dans un endroit frais. Dans tous les cas, à servir bien frais, voir frappé. Le BLANC BRUT est l'apéritif par excellence, il peut aussi accompagner tout un repas, ou se marier aux desserts. Le BLANC 1/2 SEC est excellent avec les pâtisseries, mignardises, brioches ou salades de fruits. Le VIN FOU est une production exclusive des CAVES HENRI MAIRE, vigneron à Arbois. C'est une marque déposée. Pour plus de renseignements ou commandes conctater les Etablissements HENRI MAIRE - 39600 Arbois - France."

Britt Karlsson som bor i Frankrike har säkert druckit det. Skulle vara kul att höra vad hon tycker.

1 kommentar:

Kritan sa...

Ang "Ovanans makt", mm.

Bäste Vinlus. Ändra absolut ingenting i upplägg, innehåll eller tonfall. Exempelvis posten "Crazy" kommer att beledsaga mig genom denna gråvädersdag, vilken utan sagda post varit betydligt gråare. Fortsätt som du gjort hittills. Exakt så.

(F ö är kanske innehåll+tofall = upplägg? Dvs tårta på kaka?)