11 januari 2006

Vår bostad

Jag förstår inte varför jag fortfarande får den. Ett tag bodde jag i en HSB-ansluten förening och då kom den som en konsekvens av det. Men jag har flyttat till en förening som köper sina förvaltningstjänster någon annanstans och jag har inga planer på att bli medlem varken i HSB - trots idogt uppvaktande från deras sida - eller Hyresgästföreningen. Så det kanske upphör vad det lider. Tidningen har en vinspalt där Erik Stille - som presenteras som vinexpert - tipsar. Infallsvinkeln är motsatt Södermalmsnytts vilket innebär att vinerna finns och håller överkomliga priser. Jag tycker det är bra. Det som är lite märkligt är vad de tipsas passa till. "Lagrad ost" kan ju betyda både pont l'évêque och västerbotten. "Fläsk" skulle kunna vara julskinka, serrano eller någon het chilikryddad fläskgryta. Det spelar ju faktiskt roll hur råvaror tillagas liksom om lagrade ostar främst är feta, salta eller syrliga. Han hade gärna fått dra ner på antalet viner och varit tydligare i kombinationstipsen. Läs själva.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stille. Ett hemkopierat ex av Söderbergs "Den allvarsamma leken" till den Vinlus som känner till namnets litterära hemvist.

Vinlusen sa...

Bättre upp! Jag ska ha mer - minst ett glas cava - för att komma med svaret Lydia Stille - Arvid Stjärnbloms lifelong crush i "Den allvarsamma leken". Nu greps jag av Hjalmar Söderberg-abstinens. Läste "Doktor Glas" förra året men det är säkert ett par tre år sedan jag läste "Den allvarsamma leken" sist. Måste läsa den snart igen! Söderberg äger, som kidsen sa för ett par år sen.