7 juni 2008

17. The Truman Shows

Inledning i krogmiljö Manhattan, sent 50-tal, konstgjorda palmer, musik av Cole Porter och Sigourney Weaver i rött vid ett av borden. Det börjar lovande i Infamous, regisserad av Douglas McGrath (2006). Infamous handlar om den amerikanske författaren Truman Capote och händelserna som ledde fram till tillkomsten av den dokumentära romanen In Cold Blood om ett brutalt mord på en bondefamilj i Kansas. Filmen Capote (2005) handlar också om det. Eftersom jag såg Capote i fjol så är en jämförelse ofrånkomlig. Problemet är bara att jag inte orkar göra den och eftersom jag gör det här för mitt eget nöjes skull så slipper jag.
Men okej då, berättelsen om att sälja sin egen själ och andras för en bra story är så vidunderlig att ingen regissör kan taffla bort den. Jag föredrar emellertid den förra, Capote, regisserad av Bennet Miller. Men så är jag också hopplöst betagen i Phillip Seymour Hoffman. Se för säkerhets skull båda filmerna, vet jag!

För övrigt längtar jag efter dry martinis, solsken och nittongradiga svenska sommarvatten.
Och en hängmatta där jag kan läsa något av Truman Capote eftersom jag hittills inte gjort det.

2 kommentarer:

Martin sa...

In cold blood är verkligen värd att satsa på i så fall. Vill du ha ett soundtrackförslag kan jag meddela att Dylans Desire funkade väldigt bra för mig.

Space babe sa...

Jag såg Capote här om månaden. Gillade den också, men hade nog för höga förväntningar. Tyckte det var roligt att han var kompis med Harper Lee, läste hennes roman för några år sen. Är också svag för Seymour Hoffman. Apropå amerikanska södern-litt, har du läst The heart is a lonely hunter? Gillade den jättemkt.
Måste också läsa Capote.