2 mars 2006

Vin i litteraturen. Del IV.

Jag höjer ribban. Förutom författare och boktitel måste ni även ange namnet på den sjukdom som har en viktig roll i berättelsen:
"Den typ av fiskgryta som han lagar kräver ett robust lantvin - rött, inte vitt. Grammaticus lät honom stifta bekantskap med en Tautavel, Côtes du Roussillon Villages och Henry har låtit det få bli husets vin - utsökt, och mindre än femtio pund lådan. Att korka upp flaskor flera timmar innan vinet ska drickas är en form av magiskt tänkande; ytan som exponeras för luften är så liten att det omöjligt kan göra någon märkbar skillnad. Däremot vill han att flaskorna ska bli varmare, och han bär in dem i köket och ställer bredvid spisen."
En av mina större läsupplevelser från i fjol, för övrigt.
Vet inte vilket pris jag törs utlova den här gången. I fredags brände jag en ansenlig del av lönen på bubbel vid prisutdelningen och det känns därför som jag har mer månad än deg kvar till nästa utbetalning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lördag, Ian Mcewan, Huntingtons sjukdom

Anonym sa...

Loranga, Loranga. Barbro Lindgren. Hopphjärta.

Vinlusen sa...

Hej Hege Kristin Eriksen Nyman!

Rätt svar!
Du får ett glas vin vid tillfälle om du vill.
Jag är alltid på Judit & Bertil, Bergsunds strand 38, Stockholm, mellan 17 och 19 på fredagar.
/Vinlusen

Anonym sa...

Så trevligt!

Jag är nästan aldrig på Judit & Bertil på fredagar eftersom jag bor i Malmö. Men jag lägger det på minnet och tackar på förhand.
Hege