18 april 2006

Agramont Crianza (nr 6050) Box - två veckor senare

Det börjar bli en ovana. Slattar på tisdagkvällen. Förra veckan var det El Coto. Idag är det resterna av en BiB som tjänstgjorde lördag den första april. Något är galet med det här vinet. Det är för spritigt. Om det här vinet var en högtalare skulle alkoholen vara baselementet och syran diskanthornet. Det är en så kraftig bas att man kan tala om subwoofer men mellanregistret saknas, vad det nu skulle vara. Frukt? Det finns tanniner av spånskivetyp här. Jag tror att vinet passar med gräddiga såser. Problemet är att jag inte gör det längre. Huruvida vinet har lagrats på fat eller dopats med ekchips bryr jag mig inte om. Ek-karaktären är inte överdrivet vaniljig vilket jag gillar. Jag kan konstatera att vinet hållit två veckor i sin BiB i min kyl.

Annars har jag provat en dryck av helt annan karaktär: ProVivas lättsockrade exotiska fruktdryck som har en anstrykning av dill i smaken. Märkligt men ganska gott.

Sprang en halvtimme. Södermalmsallén - Tanto - Årstaviken - Eriksdalsbadet - Götgatan. Den 28:e maj är det dags för Bruxelles 20 km. Det är hög tid att komma i form.

Från vänster till höger i bild: ProViva, Agramont Crianza och min trilskande Airport.

Agramont Crianza (nr 6050) Box, 199 kronor

2 kommentarer:

Anonym sa...

He he, vilket kom först - vinslatten eller löpningen ;)

Vinlusen sa...

Löpningen. Och slatten var knappt en halv deciliter.