12 april 2006

Högalid

Jag hade en tillställning för en dryg vecka sedan. Eftersom de flesta av gästerna är som jag ville de bara prata om sig och sitt. T och K som ville tala om trippen till Turkiet fick inte en syl i vädret. Jag hade gärna lyssnat på berättelsen om anemonerna, salvian och förmörkelsen men eftersom jag var värd hade jag fullt upp med att se till att gästerna trivdes. Sprang mellan borden och kollade att ingen gäspade. Nå, T och K mejlade en inbjudan som hade hamnat i min inkorg när jag kom hem från Judit & Bertil där jag hade suttit på sena lördagkvällen sistlidna helg. En inbjudan till vardagmiddag mellan 19 och 21 idag onsdag. Nu skulle jag få höra. Om Turkiet-trippen. Det fick jag. Så till den grad att jag blev mäkta sugen på att fara dit. Typ i slutet av mars nästa år. Jag fick också en gewuztraminer som jag inte druckit tidigare. Tyvärr lite för blombefriad för min smak men helt okej som lågsyrealsace. Det fanns syrliga inslag i middagen. Syrad vitkål, morötter och rödbetor med en vinägrett bjöds som entré. Till dem ett surdegsbröd. Sedan en gravad strömming i dill och vitlök. Jag tror att det är gräddfil och möjligen majonäs i den rätten också. Ärter och perfekt kokta ägg som tillbehör. Efterrätten samma som förra gången: en aprikos- och russinsufflé som den här gången serverades med turkisk yoghurt. Dessertvinet doftade björnklister. Men det heter "aprikos, mandelmassa och honung" i systembolagstermer. Jag tyckte att det var gott. Tack K och T!

Buss 66 lämnar Ansgariegatan i riktning mot Sofia kl 2204 under vardagar.


Gewurztraminer 2003 (nr 2181), 95 kr


Château Fayau (nr 4172), 72 kr

3 kommentarer:

Anonym sa...

Cappello di Prete, Vendemmia 2000, Salento Rosso. Till en dödens lammunge, täckt med provencalsk kryddmix och fylld med vitlökar och sardeller. Mynta lite här och där i bulgur (bulgúr i Skanör) och på steken. En ratatujj som får hela Möllevången att rabbla lovsuror långt in på småtimmarna. Vad tror Das Weinlaus om det?

Vinlusen sa...

Det verkar som ni gör receptet ur en av Anna Bergenströms kokböcker. Jo, det vinet blir nog bra. Glad påsk och hilsa Malme!

Puss och kram,
Vinlusen

Anonym sa...

Jäpp. Och det blev det. Bra alltså. Allt detta var en retrospektiv kuggfråga. Idag mot Ö-gothland.