10 januari 2008

Gult vin från Shaoxing forts.


Jag fick nyss ett så trevligt meddelande från världsmästaren att jag var tvungen att skriva lite. Trots att jag är både trött och bobbig. Har bytt dygnsrytm för att i tjänsten kunna prata med amerikaner. (På östkusten ligger de tretton timmar efter Peking.)

2008 har börjat bra. Till nyårsdagslunchen - en långsam lammstek - drack vi châteauneuf-du-Pape från Rasteau 2003. Château Beaurenard tror jag att den heter. Tack till min generösa svägerska och hennes man i 比利时*!

Och i förrgår drack jag det på bilden. Bästa Spacebabe, är det ett bra vin?

Tidigare i kväll gick jag och Viking nr 2 och åt Hunan-mat. Maos favoritfläsk, anka i öl, den där gröna grönsaken som alltid är med och så ris. Sedan skulle han hämta konfiterade anklår hos en slaktare i närheten. Slaktaren hade även ett vinutbud med en räcka franska appelationer. De flesta flaskorna var i dyraste laget men om jag ska fira något framöver så kommer jag att styra stegen ditåt för att handla. Nu är det läggdags.

För övrigt tycker jag att Radioheads "In Rainbows" är rysansvärt bra. Och den som säger att femtakt (eller omväxlande två- och tretakt) inte kan svänga är bara att beklaga.

* Bǐlìshí = Belgien, om ni undrar.

1 kommentar:

Space babe sa...

Jag är om möjligt ännu mer okunni om kinesiska viner än västerländska, men på etiketten står det "känt märke i Kina", så man får väl hoppas de inte ljuger. Om du tyckte att det var gott så var det säkert bra.

Kul att du fick torkade plommon i. Så brukade vi dricka den ett tag, det var på modet ca 1994 i Hangzhou. Det kan ju vara rätt olika sött, jag gillar nog den lite sötare varianten. Vinet värms alltid lite grann under den kalla årstiden. Ibland vispar man ner ett ägg. Det är också rätt gott.